התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין־לאומי בהאג הודיע כי יבקש לדון בהוצאת צווי מעצר לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, לצידם של בכירי החמאס - סינוואר ודף. עו"ד אורי מורד, ראש המחלקה למשפט בין־לאומי, ציבורי ודיפלומטי במכון ירושלים לצדק, הפועל להגשת תביעות בהאג נגד ראשי החמאס ומיצוי זכויות נפגעי שבעה באוקטובר, התייחס לנושא.
"אנחנו בהחלט מבינים את המשחק היטב, כמובן שמדובר בתקיפה של בית הדין הפלילי נגד ישראל", אמר עו"ד מורד בפתח השיחה. "אנחנו עושים שימוש בכלים או בדלת הזו שפתחה הרשות הפלסטינית כבר ב־2012 כדי לסלול את דרכה להיות חברה מן המניין בבית הדין, כדי להביא את הפושעים האמיתיים, מנהיגי חמאס, לדין. אם בית הדין היה נענה לפניות שלנו כבר ב־2017, סביר להניח שאת קמפיין הרצח והברברי של שבעה באוקטובר היינו יכולים למנוע".
כמו כן, כאשר נשאל מי אחראי ל'כישלון' שמולו ניצבת מדינת ישראל, הודה: "אני חושב שמדינת ישראל ישבה על המדוכה זמן רב מדי בעניין החלטתה מהי מידת שיתוף הפעולה, לא רק עם בית הדין הפלילי בהאג אלא גם בבית הדין לצדק בהאג, לצד מנגנונים נוספים. אני חושב שישראל הייתה יכולה לקבל החלטה מוקדם יותר, מושכלת יותר, ולשחק את המשחק הזה בצורה נכונה יותר. לא רוצה לומר שמאוחר מדי, אולי בשאלה הקצרה של הוצאת צווי מעצר לדעתי אנחנו כבר לא שם, זה מעשה גמור".
"לא רואה את ערכאת קדם המשפט לא מכבדת את עמדתו של התובע, בטח שהוא מצוייד במסמך, לצד מה שהוא טוען 'חומרים מאוד חזקים נגד ישראל'", הבהיר והוסיף: "בפני בית הדין עומדת האפשרות תמיד להרחיב את זה, הוא אמר את זה בהודעה שלו, שהוא שוקל להכניס דמויות נוספות. חשוב להדגיש שמדובר בבית הדין הפלילי, שדן רק בנושא אחריותם של אינדיווידואלים".
עריכה: שני רומנו