ב־7 באוקטובר פשטו מאות מחבלי חמאס על מתחם מסיבת הטבע סמוך לחניון רעים וטבחו במבלים במקום. רבים נרצחו בדם קר, ורבים אחרים הצליחו להינצל אחרי שעות רבות כשכדורים שורקים באוזניהם ומחבלים עטים אחריהם. רבים מאלו שהיו ברגעי מתקפת חמאס בשטח המסיבה שוחחו בטלפון עם יקירהם בתקווה שמהם תבוא העזרה או על מנת להיפרד לפני שיהיה מאוחר מדי.
אסנת חסון, אימו של אלעד ששרד את הטבח במסיבת הנובה, ושני כהן, מנהלת תחום משפחות בעמותת 'לב בטוח', שמעניקה סיוע נפשי לשורדי הטבח במסיבות בעוטף ולבני משפחותיהם, התייחסו לקשיים המלווים את השורדים ובני משפחותיהם. זאת בצל הדיון שהתקיים השבוע בכנסת בנוגע לבני משפחות השורדים והחטופים מ-7 באוקטובר, כיוון שהם אינם מוכרים כ'נפגעי פעולות איבה' למרות חשיפתם לתופת ממקור ראשון.
במהלך השיחה שיתפה חסון בבריחה שביצעו אלעד וחבריו: "בשעה 6:15 בבוקר יש לנו סרטון שהם ישבו כל המלאכים האלה יחד, והם צילמו אחד את השני. מעליהם עבר רחפן, והם חשבו שאלה רחפנים של חקלאי מהדרום. כשהיו שם אזעקות, היה כאוס מטורף", סיפרה חסון והוסיפה: "הם חוו שם תופת. צריך להבין שהילדים האלה חוו כל כך הרבה וראו כל כך הרבה. הם הגיעו לרכב, והנוח'בות עברו אחריהם בשלוש-ארבע שניות עם הנשקים ששלופים לצד שמאל, והם פשוט חוו וראו את החברים שלהם נהרגים מול העיניים שלהם והם רצו לרכב, נכנסו לרכב, התכופפו כשמעליהם מטחים".
"הניידים שלהם לא עבדו, לא הייתה שם קליטה, לא היה אינטרנט, אחד מהם הצליח להפעיל את גוגל מפות, והם פשוט ניסו לפלח דרך השדות, דרך להימלט. תוך כדי זה, הם ראו בדרך גופות מוטלות. הם ראו זוועות. צריך להבין שהילדים האלה חוו כל כך הרבה, והם ראו כל כך הרבה", שיתפה חסון.
כהן הוסיפה לגבי פעולת העמותה: "יש לנו קבוצת ווטסאפ שמיועדת להורים, שיש שם מקום גם לשיח בין ההורים וגם לפרסום כל מיני פעילויות שאנחנו עושים. דרך זה, זה מופץ שמגיעים אלינו הורים נוספים. למשפחות אין איזשהו מענה רשמי, הכרה מהמדינה. המשפחות הן חלק מהחשיפה לטראומה באופן ישיר. יש הורים שהיו בטלפון תוך כדי הבריחה של הילדים שלהם, יש כאלה שממש נסעו לשטח כדי לנסות להציל אותם, והם לא מוכרים והם צריכים לקבל תמיכה".