בפסקול הישראלי יש לשלישיית הנשמות הטהורות מקום של כבוד: 50 שנה אחרי שנוסדה, שיריה מוסיפים לככב בפלייליסטים ברדיו ובטלוויזיה. עם זאת, פספוס והחמצה מלווים את הלהקה, שב־'73 זכתה בתואר להקת השנה ודווקא בשיאה התפרקה.
למעט הקלטת שיר אחד, מאז פירוקה חברי הלהקה לא הופיעו יחד והיא לא התאחדה מעולם - מה שתרם להעצמת מעמדה, זאת לצד גרסאות הכיסוי הרבות והמוצלחות שנעשו לאורך השנים לשיריה על ידי מוזיקאים שונים, מעופר לוי ועד דפנה דקל.
הרכבה הראשון של השלישייה כלל את נתן כהן, נאוה ברוכין ויורם ירוחמי והוא התפרק רגע לפני שיצא אלבום הבכורה המצליח והמופתי שלה – 'הנשמות הטהורות', בשנת 1974. האלבום כלל נכסי צאן ברזל כמו 'קפה אצל ברטה', 'ברחוב הנשמות הטהורות', 'אחכה לך', 'שלא ייגמר לי הלילה', 'כוכב קטן' ו'נאום היונה' שעד היום מלווים נאמנות את הפסקול המקומי.
כשברוכין עזבה, הצטרפה במקומה הזמרת עירית בולקא, עימה הקליטה הלהקה מספר שירים כמו 'שיר המסטול' (בחיק הטבע) ו'יש ללכת עם הזמן' וביוני 1975 הלהקה התפרקה.
במלאות 50 שנה לאלבומה היחיד של הלהקה, מעמודי התווך של הפסקול הישראלי, חזר חוקר המוזיקה דודי פטימר אל כל שירי האלבום והסיפורים מאחוריהם, ובעיקר בחר לתת לחברי השלישייה, נתן, נאוה ויורם - לספר בקולם שלהם את הסיפור מאחורי השירים, האלבום והשלישייה (בהתבסס על ראיונות שקיים עימם לפרויקט תיעוד הזמר העברי שלו 'דודיפדיה').
הפודקאסט 'מילים ולחן' לוקח אותנו למסע בעקבות התופעות, הסיפורים, השירים והאמנים שעיצבו את הפסקול הישראלי לאורך שנותיו. דודי פטימר הוא עיתונאי וחוקר מוזיקה, יוזם פרויקט תיעוד המוזיקה הישראלית דודיפדיה.
לכל הפרקים של הפודקאסט לחצו כאן.