בצל הסלמה נוספת בגבול הצפוני, הנשיא יצחק (בוז'י) הרצוג ביקר השבוע במטולה, אחד המקומות המטווחים ביותר על ידי חיזבאללה. דוד אזולאי, ראש מועצת מטולה, שיתף בשיחה עם פרופ' אריה אלדד ורון קופמן על המציאות הקשה בצפון הארץ.
"תושבי מטולה לא היו בביקור, הם לא יכולים להיות בביקור. המחווה שעשה נשיא המדינה, עם הגעתו, עם כל הסיכון למטולה, זה מבצע שתוכנן כמה חודשים, לצערי", סיפר אזולאי. "נשיא מדינה וראש ממשלה יכולים, לדעתי, במדינה דמוקרטית חזקה, בטח מדינת ישראל, להסתובב בכל מקום ובכל זמן, ולקח הרבה זמן עד שהוא הגיע. אנחנו מאוד נרגשים על הביקור הזה, שמחנו מאוד שהוא הגיע. אני מאוד אופטימי, גם מטבעי, ואני חושב שמטולה תמשיך לפרוח ולשגשג ביום שאחרי, הבעיה היחידה היא מתי יהיה היום שאחרי, כי אף אחד לא מדבר בממשלת ישראל על היום שאחרי".
עוד טען כי "צריך לזכור שטרום המלחמה היינו במדיניות הכלה מטורפת. ישראל קנתה זמן בשקט, גם בימים אלו. אף אחד לא אומר. מה אומרים לכם? בנושא הביטחון אף אחד לא אומר. גם מפקדי צה"ל לא אומרים. אף אחד לא יודע מה קורה, זה שמור באיזושהי כספת סודית, אולי באיזה מרתף של מקלט אטומי. אף אחד לא אומר לנו כלום, וזה בדיוק התסכול. אף אחד לא אומר לנו כלום".
"ממשלת ישראל נעלמה, גם בע' וגם בא'. אני יכול להגיד מספר שרים מאוד מצומצם שהצליח לסייע או מצליח גם לי וגם לראשי הרשויות האחרים. משהו פה לא מסתדר לי, אני מכיר את ממשלת ישראל, את מדינת ישראל, נולדתי פה, 58 שנים מתגורר במדינה הזו, זו לא המדינה שאני מכיר. אני אומר את זה בעצב. אני גם תמיד אומר, אין לי ארץ אחרת, אין לי בית אחר, אני אשאר במטולה, בגליל, במדינת ישראל", הדגיש.
כמו כן, כאשר נשאל אם השרים בן גביר, סמוטריץ' ורגב יצרו עימו קשר, השיב אזולאי: "אני לא יהלום, אז אני אגלה לך סוד קטן, היא לא ביקרה פה, לא התקשרה ואפילו לא שלחה הודעה. אז כנראה אני לא יהלום. לגבי סמוטריץ', נפגשתי איתו כבר שלוש פעמים, לא במטולה".
"למה הוא לא עולה?", תהו צמד המגישים, וראש מועצת מטולה הסביר: "אבטחה, כולם עם הסוגייה של אבטחה. אחד השרים שהכי עוזר למטולה זה השר וסרלאוף. הוא מבקר פה לפחות פעמיים בשבוע בכל הגליל, הוא אומר לי 'אני מת להגיע, לא נותנים לי', ואני מאמין לו. אתמול היה פה סמנכ"ל משרד האוצר, ששלח סמוטריץ', אני מקווה שהוא הצליח להתרשם, הוא ראה בעין את הדברים".
לסיום התייחס אזולאי לזמן שייקח לשקם את הנזקים שנגרמו למטולה במהלך שמונת החודשים האחרונים, והבאים שצפויים, אמר: "לבנות, אני מעריך סביב 15־20 בתים. אבל יש הרס נוסף של בערך 170 בתים שייקח כמה חודשים לשקם אותם. אני מדבר על 20, אולי 25 בתים שנהרסו קומפלט. אבל ברגע שייכנס מהנדס, המספר יעלה. אגב, אנחנו רק התחלנו. לפי ממשלת ישראל אנחנו בהמתנה עד שייגמר הדרום, חטופים, הבחירות בנובמבר. ועד אז אני מעריך שיהיו עוד נזקים במטולה".
עריכה: שני רומנו