מרכז אסיף, מרכז לתרבות אוכל בישראל, יצא בפרויקט ובו הם משדכים בין משפחות שפונו בעקבות המלחמה ומעוניינות לבשל לעצמן לבין משפחות אחרות שגרות באותו עיר ומסכימות לארח. צ'יקו מנשה, מנכ"ל אסיף, שוחח על כך עם יהודית גריסרו.
"המרכז הוקם לפני כשלוש שנים במטרה לקדם את תרבות האוכל. במהלך המלחמה, הפעילות שלנו הוסטה לכיוון צורכי הקהילה, ובישלנו למאות ואחר כך אלפי משפחות כל יום, ואחרי כמה חודשים, שמענו מהם על צורך שונה - 'מה שאנחנו באמת מתגעגעים אליו, זה הבישול הביתי'", סיפר.