מתחילת המלחמה הקשה לפני יותר משמונה חודשים - וגם הרבה לפניה - הפכו ישראלים רבים לזקוקים לסיוע, לרבות לאוכל חם. ניסים בן דוד, מנהל בית התמחוי 'כל רעב ממנו יאכל' בקריית ים, סיפר על פעילותו השוטפת של בית התמחוי.
"לפני שבוע חגגנו שנתיים לבית התמחוי. לתוכו מגיעים כל יום קרוב למאה איש שבאים לאכול. הם אוכלים ארוחת צהריים שהיא בשרית. בית התמחוי פתוח מ-12:30 עד 13:30", סיפר והוסיף מי האנשים שבאים לשם: "אנשים קשי יום שזו הסעודה היחידה שיש להם במשך היום, שמשביע אותם, אנשים בודדים שחלקם הגדול ישן ברחובות".