היוצר והמלחין אפי נצר התארח בתוכניתה של רבקה מיכאלי ב-103fm וסיפר על יותר מ־50 שנות קריירה מוזיקלית, הכוללות זכיות בשלל פרסים לאורך הקריירה שלו, בהם פרס 'נוצת הזהב' של אקו"ם על הפצת הזמר העברי. ב־2011 קיבל פרס על מפעל חיים מאת אמ"י ועיריית חיפה על 50 שנות הלחנה ויצירה.
תחילה סיפר על שיתוף הפעולה שהחל עם ירדנה ארזי בחבורת 'בית רוטשילד': "דוד אמר שהבת שלו שרה בצופים, אמרתי 'תביא אותה'". ארזי הוסיפה: "מבחינתי חבורת 'בית רוטשילד' זה היה ממש לגעת בשמיים. שרתי לאפי, ואז אני זוכרת שהוא שאל אותי בסוף 'מה את רוצה?'. אמרתי לו 'להיות בחבורה', ואז הוא אמר לי 'זה הכול?'". נצר שיתף בגרסה שלו לסיטואציה: "באה אליי נערה יפיפייה מהסרטים ופתחה את הפה, ומה שיצא ממנה אלה צלילים של זהב".
בהמשך שיתף באהבתו לאקורדיון: "כל כך רציתי אקורדיון כי יש בו הרמוניות. התחלתי בחלילית, עברתי למנדולינה, וכשהגעתי לגיל 15 אבי הקדיש משכורת של חודש וקנה לי בהפתעה אקורדיון. לא ידעתי את נפשי מרוב אושר. לא היה לי כסף ללכת למורה, הייתי יושב באמבטיה שעות וניגנתי"
למדת מוזיקה?
"כן. יותר מאוחר אחרי הצבא הלכתי ללמוד, ראיתי שבלי בסיס אין בזה טעם. למדתי שלוש וחצי שנים בסמינר הקיבוצים בטבעון, היה שם לימוד מאוד אינטנסיבי".
אחד השירים המוכרים ביותר שהלחין נצר הוא 'בלדה לחובש' שזכה במקום הראשון בפסטיבל הזמר ב־1969. נצר נזכר באירוע המרגש: "אני לא יודע אם זוכרים, אבל ב־1969 שינו את שיטת בחירת היוצרים, ועד אז זה היה בעילום שם. באותה שנה רשות השידור פנתה ל־12 מלחינים ואמרו לכל אחד 'תביא שיר לתחרות פסטיבל הזמר'. אמרתי לדן אלמגור 'אני צריך שיר לפסטיבל הזמר'. ראיתי במגירה שלו איזה דף צהבהב, ואני קורא 'בלדה לחובש'. המילה בלדה תפסה אותי".
"המילים נכתבו ב־1956, הלחנתי אותו ב־1969. יש כמה אנשים חובשים שנפלו בקרב וכתבו שהשיר נכתב עליהם, זה לא נכתב על אף אחד, זה לא נכתב על מישהו מסוים, אבל כל חובש שנופל בקרב וכל מי שחושב שהשיר הזה נכתב על בני משפחתו או חייל שהוא מכיר, השיר הזה מוקדש להם".