השף והמסעדן אורי אביטן, הבעלים של מסעדת 'נייס טו מיט' הממוקמת בצומת יסוד המעלה, סיפר כיצד מסעדתו הפכה להיות הצפונית ביותר שעדיין פועלת בישראל. בשיחה עם ענת דוידוב ואודי סגל ב־103fm, שיתף אביטן באתגרים הרבים ובתחושת השליחות שמובילה אותו. לדבריו, "רוב הלקוחות שלנו מפונים או מפחדים לבוא לאזור - מבחינתם זה קו אש לכל דבר. מי שבא, נכנס לתוך הממ"ד באמצע הארוחה, זאת לא סיטואציה רגילה. נשארנו פתוחים כי אנחנו רוצים להראות שיש עדיין חיים בצפון, גם אם נראה שזה סוף העולם - אנחנו נלחמים בזה יום יום".