אלוף (מיל') יעקב עמידרור, עמית במכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון, על פרשת הצוללות: "כמי שהביא את האישור לצוללת השישית מגרמניה, אני אומר שהדבר המהותי הוא שמדינת ישראל הייתה צריכה את הצוללות האלה". בהמשך הבהיר: "זה מה שהיה צריך לעשות, כל השאר בעיניי - מדובר בבירוקרטיה".
עמידרור, שכיהן בעבר כראש המל"ל, שוחח ב-103fm עם אריה אלדד ויריב אופנהיימר: "לא קראתי את מסקנות הוועדה, אבל כמי שהביא את האישור לצוללת השישית מגרמניה והגה את הצורך בשלוש צוללות נוספות, כמי שהתחיל את הגלגול של שני הדברים האלה, מדובר בצורך חיוני של מדינת ישראל. טוב שהיא קיבלה אותן", אמר, "וחבל שהיא לא קיבלה אותן קודם. אני לא חושב שמישהו מואשם שם בשחיתות, אלא שהם לא פעלו על פי הנהלים. זה נראה לי כמו 'ניטי גריטי' של בירוקרטיה", ציין.
עמידרור הוסיף כי "יש בתחום אחד, את זה אני מבין ולא יודע, טענה שהוא לא התייעץ, כשהוא נשאל על ידי הגרמנים אם הוא מתנגד לבניית צוללות עבור מצרים, והוא לא עדכן את מערכת הביטחון. לעצם ההחלטה בדיעבד, שקלתי אותה שיקול עמוק, והיא הייתה נכונה".
בהמשך השיחה פירט עמידרור את תהליך קבלת ההחלטות בנושא הצוללות בשלושה מקרים שונים שבהם היה נוכח: "הייתה החלטת ממשלה לקנות צוללת שישית, וזה טופל על ידי לבקשת שר הביטחון. לגבי שלוש הצוללות הנוספות, חשבתי שזה חיוני, הלכתי לראש הממשלה והשתתפתי לאחר מכן כאזרח פשוט מהשורה, והיה תהליך מסודר". לגבי סירות השטח הבהיר: "כשהמדינה הכריזה על 'מים כלכליים בלעדיים' קיימנו דיון במל"ל, והגיעו נציגים מהצבא. היה דיון ענייני ונבדקו הצרכים שלהם. ביקשתי ממשרד הביטחון להציג לי את התוכניות שלהם". עוד הוסיף: "הם לא סתם באו 'עלא באב אללה''.
לגבי עניין המכרז שבוטל אמר: "יש שאלה אחרת שלא נוגעת לדיונים האלה - איפה רוכשים אותם, כאילו שהיה מכרז, והוא בוטל והביטול לא היה ענייני, ואת זה צריך לברר".
עריכה: אחיעד לוק