עורך הדין ציון אמיר שוחח עם אראל סג"ל ויריב אופנהיימר ב-103fm על מכתבי האזהרה שהוציאה ועדת החקירה בנושא הצוללות, בין היתר לראש הממשלה נתניהו.
"הוועדה כמובן פועלת בהתאם למנדט שניתן לה על ידי הממשלה שמינתה אותה, זה דבר אחד. דבר שני זה שאנחנו לומדים מכאן דבר אחד שמתוך מכלול העדויות והעדים וכל מי שהוזמן להאיר את הדברים בפני הוועדה, התקבלה איזושהי תשתית ראשונית שמצביעה על כשלים מסוימים בדרך קבלת ההחלטות, ואולי גם בנושאים נוספים, בכל הנושא הזה של רכש הצוללות", אמר.
לדבריו, "במצב כזה אין לה ברירה כי היא רוצה להתקדם במעלה הדרך לכיוון הסקת מסקנות ודוח סופי בעתיד, היא צריכה להזהיר את האנשים האלה, וזה מה שהיא עושה, את האנשים שנראה לה שראוי לשמוע את עמדתם אם הם רוצים להתייצב שוב ולשמוע את הטענות ולהסביר את העמדה שלהם".
"זה מין הליך בעל משמעות כמובן, אבל הוא לכאורי וישמעו את ראש הממשלה ואת יתר המוזהרים ויקבלו החלטות בסוף אם ההסברים האלה מניחים את הדעת או לא, או שיש מקום להסקת מסקנות אישיות ואחרות", הוסיף.
לא היה לה את המנדט הפלילי, אבל אין גם טענה לשחיתות.
"כדאי להבהיר שזה לא אמור להשליך על הליכים פליליים".
בהמשך טען כי "בסוף הדרך כשהדוח יהיה שלם וחתום, אם יהיו היבטים פליליים, רשאיות רשויות החקירה לפתוח בחקירה פלילית גם כנגד מוזהרים, אבל אי אפשר יהיה להשתמש בדברים האלה היום בשום הליך משפטי אחר, זולת אם תיפתח חקירה פלילית".
"שאלות של מדיניות, איך קונים ומה קונים והאם מקבלים את עמדת הגורם הצבאי או גורם ביטחוני כזה או אחר - זה חלק מתהליך של רכש או של כל מיני קבלת החלטות לגבי כל ממשלות ישראל, לכן קשה לי עם הנוסח הזה ("נתניהו סיכן את ביטחון המדינה"), כי אני מכיר את הדברים ואני לא הולך לדבר עליהם כי הכול חסוי", אמר.
"השימוש בטרמינולוגיה הזאת 'חכמים יהיו זהירים בדבריכם', הטרמינולוגיה הזאת גם כלפי ראש הממשלה וגם כלפי ראש המוסד יוסי כהן, כאילו מדובר באנשים שפגעו באינטרסים הביטחוניים או הכלכליים של מדינת ישראל או ביחסי החוץ, זאת אמירה קשה מאוד שאולי לא התכוונו אליה במובן הזה", סיכם.