אראל סג"ל

"בשורה התחתונה אין לנו נציב תלונות ציבור לשופטים"

ח"כ שמחה רוטמן התייחס לשינוי הבחירה של נציב תלונות הציבור • עוד הוסיף על מינוי נציב שירות המדינה: "ההחלטה על הבחירה צריכה להיות של הממשלה"


ח"כ ויו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן מקדם בימים אלה חוק שנועד לשנות את הליך הבחירה של נציב תלונות הציבור לשופטים כך שהכנסת תהיה זו שתבחר אותו בבחירה חשאית וברוב של 70 חברי כנסת. הוא התייחס בריאיון ב־103fm למינוי נציב שירות המדינה, למטרה של החוק החדש ולנסיבות הבעייתיות שהובילו אותו להציעו. 

לדבריו, "יצאתי עכשיו מדיון על נציב שירות המדינה שעד היום מונה בהחלטת ראש הממשלה, אבל כעת היועצים המשפטיים הביאו נוהל חדש והציעו ועדת איתור של חמישה משפטנים - מה הקשר בין משפטנים לניהול משאבי כוח אדם? חמישה משפטנים הם אלה שישבו ויחליטו מי יהיה נציב שירות המדינה הבא. אחד מהם הוא שופט בית המשפט העליון בדימוס כמובן, כי כידוע בלי זה אי אפשר לקיים שום ועדה במדינת ישראל. למה אף אחד לא יודע לתת לזה תשובה? זאת מציאות משונה מאוד".

בהמשך הדגיש כי "אין לי בעיה שראש הממשלה יקבל סיוע של ועדת איתור כזאת או אחרת כשהוא קובע את הרכבה וממנה אנשים בהתאם לצורך. החלטה בנושא של בחירת נציב תלונות השופטים צריכה להיות של הממשלה - אם יש גורם אחד במדינת ישראל שלא צריך להיות מעורב בהליכי המינוי של נציב שירות המדינה זאת היועצת המשפטית לממשלה".

באשר לתפקיד נציב לביקורת על שופטים אמר: "בגלל שאני יודע שיש רגישות פוליטית, אמרתי שאני רוצה מועמד הכי מיינסטרים שיש, ושתהיה הצבעה חשאית בכנסת. אני רוצה לוודא שיהיה מישהו שנהנה מאמון של ציבור רחב. אם שופט דיבר אליך לא יפה, לא משנה אם הוא מהימין או מהשמאל. לכן המועמד יצטרך ליהנות מרוב של 70 חברי כנסת".

עוד הוסיף: "מה שקובע החוק זה שמי שמציע מועמד יבחר מועמד שגם השר וגם הנשיא של בית המשפט מסכימים עליו. אם יש מועמד כזה שהשר והנשיא מסכימים עליו, אני לוקח את החוק בחזרה ולא רוצה להתערב. שימנו. יותר מזה - אני לוחץ עליהם שיגיעו להסכמה כזאת כבר כמעט שנה, אבל הם לא מגיעים. אתם תגידו שזה בגלל יריב לוין, אני אגיד שזה בגלל פוגלמן, אבל זה לא משנה, כי בשורה התחתונה אין לנו נציב תלונות ציבור לשופטים. אני לא יכול להשאיר את זה ככה לנצח".

לסיום טען חבר הכנסת רוטמן כי "אני לוקח את הכוח הזה משר המשפטים ומהקואליציה לקבוע מי יהיה הנציב הבא, ואני נותן אותו להצבעה חשאית בכנסת ברוב של 70 שדורש להגיע להסכמות בין קואליציה לאופוזיציה - זה מבחן הבגרות של כל הקפלניסטים ושל תומכיהם במערכת הפוליטית, האם הם רוצים להגיע להסכמות או האם הם באים לשרוף את המדינה. שוב, הוויכוח הזה הוא לא ענייני אלא נובע מאותה התפיסה הבסיסית - אם אתם בימין אתם לא לגיטימיים ואסור לכם לשלוט".

עריכה: דוד זבולוני

01/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שמחה רוטמן
שמחה רוטמן  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris