התעשיות הביטחוניות, שהן חלק אינטגרלי מהמשק הישראלי, הפכו חיוניות אף יותר מפרוץ המלחמה בבוקר השבת השחורה, לצד ההסלמה בצפון הארץ. סיון רחמים, סמנכ"לית ערבויות בהפניקס גמא, שוחחה עם ענת דוידוב וסיפרה על הפן העסקי של הערבויות בתעשיות הביטחוניות.
"המשק עובד בעיקר בתעשייה הביטחונית. אנחנו רואים גידול בעשרות אם לא מאות אחוזים, גם של מוצרי לחימה וגם של מוצרי הגנה, וכמובן שגם תעשיות המפעלים היצרניים הקטנים והבינוניים ברחבי הארץ, הם הספקים של התעשיות הגדולות", אמרה.
לדבריה, "העניין הוא שבעצם גידולים כאלה לעסק בינוני או קטן שפתאום מבקשים ממנו, אם הוא רגיל לקבל הזמנת עבודה של שני מיליון שקלים, ופתאום הוא מקבל הזמנת עבודה של 20 מיליון שקלים, זה מצריך הון חוזר בצורה משמעותית, יכולת לממן את העבודה, את חומרי הגלם, לכן אפשר לקבל ערבות מקדמה".
"זאת אומרת, מזמין העבודה, אלביט או משרד הביטחון, נותן לעסק מקדמה ועל מנת להבטיח את התשלומים, את אספקת הסחורה, מקבל מהפניקס גמא ערבות אשר מבטיחה את אותו תשלום מקדמה, ובעצם העסק מקבל כספים, ממש מזומן שמאפשר לו לייצר את הסחורה ולספק את הסחורה ובעצם לכל המשק לתמוך בלחימה", הוסיפה.
בהמשך ציינה: "המוצר הזה, ערבות מקדמה, לא היה מאוד פופולרי, לא בקרב הספקים הגדולים ולא בקרב הלקוחות שלהם, ובהתאם לצרכים שעלו מהשוק אנחנו גם פיתחנו את המוצר הזה שמאפשר לחזק את התזרים של העסק ואת אספקת הסחורה".
"בעסקים קטנים נושא הערבויות הוא מאוד משמעותי, מאחר שערבות זה לא אשראי שעסק בוחר לקחת אלא הוא חייב לקחת - אם זו ערבות להבטחת תשלומי שכירות ואם זו ערבות לסחורה מול הספקים שלו", אמרה.
"לערבויות האלה המערכת הבנקאית לרוב דורשת פיקדון מלא, כך שהתזרים של העסק שוב נתקע, הכסף שיש לו עומד בפיקדון, המסגרות שלו נאכלות, ובעצם עסקים יכולים לקבל ערבויות מאיתנו, מהפניקס גמא, ללא פיקדון ובכך לאפשר בעצם גם הגדלה של תזרים המזומנים לשחרור הפיקדון במערכת הבנקאית וגם לשחרר את המסגרות הבנקאיות שלו", סיכמה.
טיפים לעסקים בחסות הפניקס גמא. הבית הנכון לאשראי העסקי שלך. נותן האשראי: גמא ניהול וסליקה בע"מ. מ"ר 54508. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. כפוף לחיתום ולתנאי החברה.