סנהדרינק

בא לכם יין? קודם כל כחול לבן

מה תשתו? • קיפניס, גת וחוטינר שוחחו עם מנהלת 'יקב אסף' לידור שוקרון על היקב שנותר שומם מפרוץ המלחמה • וגם: מה טעמה של שמפניה בת 30? • פרק 15


"ברוכים הבאים אל הפאב שלנו", פתח קיפניס. "אתם מוזמנים לשבת ולהצטנן מעט ומהמזגן שיאיר הגיע לפני שנה כדי להדליק. עוד מעט ננקז את שאריות הבירה מהצנרת כדי שנגיש לכם בירה טרייה וכיפית, קודם כל בשביל להירגע, אפילו אם אתם יותר בכיוון של 40 אחוז ומעלה. תיכף נפעיל את המוזיקה ונציע לכם משהו קטן לנשנש".

בפתח הפרק הנוכחי, בדיוק במהלך שתיית הכוס הראשונה, שוחחו חברי הפאנל עם יוגב צדוק מיקב רמת הנגב, ושמעו על תחושותיו נוכח זכיית היקב במדליית פלטיניום היוקרתית בתחרות 'דקנטר' הבינלאומית, זאת עם אקסודוס גרנד רזרב 2018, אחד מזני רמת הנגב. 

חרף היין הישראלי המצוין, הזוכה לתשואות גם ברחבי העולם, מצויים היקבים הישראלים במצוקה כלכלית בעקבות המלחמה וההסלמה בשלל הזירות. אחד מהיקבים הישראליים האיכותיים כל כך הוא 'יקב אסף' הממוקם בקדמת צבי שברמת הגולן, שבעקבות ירי חיזבאללה לא שוקק חיים כבעבר. לידור שוקרון, מנהלת היקב, הכולל גם בקתות אירוח עבור העוברים והשותים, סיפרה על הלך הרוח במקום מפרוץ המלחמה.

"השער פתוח, אבל לא הרבה אנשים נכנסים"

"שומעים צפון, נבהלים ולא מגיעים", תיארה. "אני מבינה את זה, מרחוק זה תמיד נראה יותר מפחיד. אנחנו חיים פה, וחודשים רבים ניתן היה להגיע ולבקר. השער פתוח, אבל לא הרבה אנשים נכנסים". אגב, אם פחות נוח לבקר בצפון בתקופה זו, זה ממש לא אומר שלא תוכלו ליהנות מיינות יקב אסף, שיגיע אליכם עד הבית. נשמע מעניין? לחצו על הקישור

בינינו, אי אפשר לומר את המילה יין מבלי לחשוב על טליה לוין, עיתונאית 'מעריב'. בפרק אקסלוסיבי זה סיפרה מה קרה כשבני משפחתה, שפחות מזוהים ממנה עם הטיפה המרה והנפלאה, החליטו לחגוג יום את הולדתה לצד שמפניה עתיקה ואיכותית. ההשפעה לא בוששה לבוא. 

בסיום, גם הפעם, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי מתכון משובח לסוף השבוע היישר מארצות הברית, ידידתנו משכבר הימים והפעם: סמאש בורגר, הלוא מדובר בהמבורגר פחוס ונפלא באותה מידה. 

מרכיבים:

  • בשר טחון אדום טרי (אונטריב ואסאדו)
  • כפית קטשופ
  • 2 כפות פנקו על חצי קילו בשר
  • מים
  • עגבנייה
  • חסה 
  • גבינת צד'ר (אופציונלי)
  • מיונז
  • חרדל דיז'ון
  • מיץ מלפפונים חמוצים אמריקאים 
  • פלפל שאטה
  • לחמניות המבורגר  
  • 4 כפות חמאה

אופן ההכנה:

  • מוסיפים את הקטשופ והפנקו לבשר, ואחרי גם כף מים קרים 
  • מכינים את הרוטב מהמיונז והחרדל, ומוסיפים אליו מיץ מלפפונים חמוצים אמריקאים 
  • לפני שמטגנים את ההמבורגר, מכניסים אותם למקפיא ל־10 דקות
  • מפזרים על הקציצה מלח ופלפל
  • לוקחים מחברת ברזל או פלנצ'ה, מורחים את הלחמניות בחמאה ומטגנים אותם למספר דקות
  • מעלים את חום המחבת, לוחצים את ההמבורגר למחבת והופכים
  • מניחים את פרוסת הגבינה וממתינים עוד דקה 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

04/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris