אתמול (ש') פורסמו דברי בכיר חמאס ב'רויטרס' על עסקת החטופים, שאמר כי השלב הראשון של המתווה יחל ב־16 ימי הפוגה בלחימה. הכתבת והפרשנית הפוליטית מדינית טל שניידר ('זמן ישראל') הביאה פרטים נוספים על המגעים לעסקה.
"זה עומד בכך שרואים את המגעים מתקדמים", הבהירה. "ראש המוסד חזר מקטאר, יש התרחשויות נוספות, ראש ה־CIA נכנס לתמונה. אני לא יודעת מה הפערים, אבל ראינו בסוף השבוע הודעות מגורמים ביטחוניים על כך שאפשר להתקדם, שהכול פתיר. בצד הישראלי יש את הפוליטיקה שמרחפת מעל הכול, מנסים לשים עוד מכשול, כך זה נראה. אני אומרת את זה בזהירות כי אנחנו יותר מוטרדים מתשובות חמאס. אין הרבה אופטימיות בצד שלנו. יש הדלפה שאמרה שחמאס ויתר על אותו החלק שהיה המכשול העיקרי - רצו מישראל הצהרה חתומה על כך שהיא לא חוזרת ללחימה. אני לא יודעת להגיד לכם אם זה נכון או לא, הכול בהדלפות שקשה לאמת אותן. אם זה נכון, אז פה השאלה מה רוצים בצד שלנו - עסקה או מלחמה לנצח".
עוד הוסיפה כי "ראיתי שבצד שלנו יש את חוסר הרצון להסכים לזה ואת הפחד מהבייס או מבן גביר, שחס וחלילה יגידו שנתניהו הפסיק את הלחימה. ישראל כבר ממילא קצת הפסיקה את הלחימה מצד אחד, מצד שני אם תהיה הסכמה וחמאס יפר אותה ראשון, אין משמעות לדברים הללו. כולנו מבינים שבטווח של שנה או עשרה חודשים, חמאס ודאי יפר את ההסכמות. כל עוד החטופים שם. ידיה של ישראל כבולות במובן של חיסול חמאס".
"סמוטריץ' חושב שיש מספיק צה"ל ותחמושת כדי להקים רצועה בתוך לבנון, ובצדדים האחרים כולם אומרים שצריך קצת הפוגה, בין אם הפוגה של שנה, להתחמש, לגייס, להתארגן", התייחסה שניידר להלך הרוח באשר לזירה הצפונית. "איך אפשר להתקדם למלחמה בצפון כשאנחנו בשלב הזה? גם בליכוד שרים שאני מדברת איתם הרבה יותר ריאליים ועם הרגליים על הקרקע, אבל יש את הסיפור של פירוק הממשלה. כל הזמן יש איומים על נתניהו, שאם לא יעשה כך וכך יפרקו".
עריכה: מיכל קדוש