סנהדרינק

הסבר פניך למוזג

קיפניס, גת וחוטינר אירחו את טליה לוין (מעריב') בצל קורתם ושוחחו על בירה שכולה תקווה, מזון נפלא ודרינק עם שכנים שהפך למסע הסברה • פרק 16


חמישי שוב כאן, וזה הזמן לשים בצד את טרדות היום־יום הרבות, את המתח לקראת גמר היורו, ולהוסיף ללוח הזמנים הבלתי נגמר את המשימה החשובה ביותר: פתיחת בירה או בקבוק יין, או לחילופין הכנת קוקטייל אם אתם מטיבי לכת. ואם כבר דרינק, זו העת ל'סנהדרינק', הפודקאסט שיבשר לכם את כל המתחדש בגזרת האלכוהול, האוכל ומה שביניהם. 

את האולפן פקדו ניר קיפניס, יאיר גת, העיתונאית טליה לוין ('מעריב') וטל חוטינר שהצטרף בשלט רחוק - וראשית כול, לפני הכול, מזגו יין טוב. "מייד נגיש לכם כוס מים עם קרח להירגע מהחום הכבד שבחוץ, לא לפני שנשאל אתכם מה תרצו לשתות ונגביר את עוצמת המזגן ולא נרפה ממנו עד שיהלכו פינגווינים קטנים על רצפת האולפן", פתח קיפניס. "בשעה הקרובה נצא למסע קטן מבריזבן שבאוסטרליה ועד לרחוב לבונטין בתל אביב ונברר מה חדש בקצוות תבל". 

קצת אחרי הדרינק הראשון, והשני, שוחחו יושבי הבר על השבוע שחלף לו, שכלל פגישה להמבורגר, ויסקי של 'מילק אנד האני' ובירה 'שקמה' עם תושבי בארי בבר המיתולוגי, ומאמצי הסברה בפורמט חדש: שתיית יין ישראלי לאחר היכרות מקרית בחדר מדרגות. בהמשך אירחו את השף עינב אזגורי, שבישר לנו על 'LP' - מסעדה חדשה ומבטיחה ברחוב הירקון בתל אביב, המשלבת שיפודים משובחים, קוקטיילים ויין משובח עוד יותר. 

אנחנו יודעים שחם מדי בחוץ, אבל זו לא סיבה שלא ליהנות ממרק שעועית חריף ומהביל, שיזכיר לנו כמה מזל נפל בחלקנו על המצאת המזגן. ועל המתכון אמון, כדרכו בקודש, השף ליאון אלקלעי. 

מרכיבים:

  • חצי שעועית אמריקאית
  • גזר 
  • פלפל אדום
  • בצלים
  • שמן חמניות
  • ניתן להוסיף נתחי שפונדרה 
  • פטרוזיליה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • משרים את השעועית ל־24 שעות ולהחליף מים 
  • שמים את השעועית בסיר עם פלפל אדום אחד שלם, בצל אחד וגזר, ומבשלים
  • מביאים את התערובת לרתיחה ומצננים
  • לוקחים כוס אחת של השעועית ו־2-3 כפות מים 
  • קוצצים בצל לקוביות, ומטגנים אותו בשמן חמניות
  • מוסיפים כף גדושה של פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לפי מידת החריפות
  • לוקחים מעט מי בישול ומוסיפים למחבת, ולאט לאט מוסיפים עוד ועוד מים
  • את הירקות שהיו בסיר שמים בצד
  • כשהבלילה דלילה מספיק שופכים אותה לסיר, ומתבלים במלח
  • את השעועית שהותרנו בצד מגישים לצד בצל סגול דק
  • מוסיפים חומץ, מלח, פלפל שחור, שמן חמניות ופטרוזיליה

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

11/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris