בקרב בכירים בדרג המדיני והצבאי הייתה ציפייה כי חיסול מוחמד דף יוביל לתגובה רקטית של חמאס לתוך תחומי הארץ. לעת עתה חמאס שומר על שקט. אל"מ רונן כהן הסביר את ההשלכות המבצעיות והטקטיות של חיסול דף עבור ישראל, אם אכן חוסל.
"רוב הסיכויים שהוא לא שרד, וכך רוב ההערכה של רוב הגורמים במערכת הביטחון", טען כהן. "היינו רגילים לאורך שנים על ניסיונות חיסול כאלה לקבל מטח רקטות. היכולת של פצמ"רים והטווחים עדיין קיימת אבל ללמדנו שניתן לעשות הרבה דברים ולהמשיך בדרך הזו", הבהיר כהן לגבי הגישה ההתקפית שנקטו בעת ניסיון החיסול של דף.
באשר לסוגיית ציר פילדפי וההישארות בו ביום שאחרי ציין: "יש לנו הרבה סיבות טובות שלא לסמוך על אף אחד אחר. דבר שני, הסנסורים הם התרעה, מישהו יצטרך לטפל בזה, זה כבר אירוע אחר, ואנחנו עוד פעם נצטרך לסמוך על המצרים או על איזה כוח אחר שיהיה שם. דבר שלישי, זה לא רק העניין של האנשים שעומדים ושומרים שם בצד השני, זה מערך שלם של בעלי מקצוע וגם מרוויחים שמגלגלים עשרות מיליונים בחודש. וגם, אנחנו כבר חווינו ניסיונות חילופי שלטון במצרים. כלומר, בתקופה של מורסי מהאחים המוסלמים - המנהרות לא רק פרחו אלא, נבנו ואף אחד לא יהיה ערב שזה לא יקרה מחר בבוקר".
בנוגע לתחקיר הצה"לי על המצב בקיבוץ בארי ב-7 באוקטובר הוסיף כי "בהיבט המקצועי אני מסכים לחלוטין שאי אפשר לתחקר אי בים. זה לא אי בודד בים. זה חלק ממערך של הגנה ומודיעין וכוננויות ואוגדת עזה. וכן, גם פיקוד הדרום והמטה הכללי ובכלל. ולכן אתה מסיק מסקנות מקצועיות שאינן נכונות, ולפעמים אתה מאשימים את הש.ג. היה יותר מכובד שצה"ל יוציא תחקיר קצת יותר רחב ואחרי זה יעסוק באי כזה או אחר".
בהמשך תקף: "בהיבט הערכי זה פשוט ביזיון והשפלה ששולחים קצינים במילואים ודובר צה"ל להציג תחקיר כל כך קשה לאנשי בארי. הייתי מצפה שמפקד בצבא מפקד האוגדה או מפקד הפיקוד יגיעו". לטענתו, "יש לזה מילה אחת - פחדנות".
עריכה: אסף חרמוני