ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש אתמול (ג') עם משפחות התצפיתניות שנהרגו בבסיס נח"ל עוז ב־7 באוקטובר. הפגישה ארכה שלוש שעות ובסיומה הבטיח נתניהו כי החמ"ל יהפוך לאתר הנצחה וכי תקום ועדת חקירה ממלכתית בסוף המלחמה. ענת דוידוב ואודי סגל ביקשו לשוחח עם אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל ז"ל, אשר הגיב לדברים.
לדבריו, "הוא קיבל אותנו בסבר פנים יפות עם אמפתיה. היינו שלוש שעות בפגישה איתו. כל אחד נתן הסבר והציג את הבת שלו כי חלק מהדברים, הוא לא ידע על קיומם, כמו העובדה שהבנות שירתו ללא נשק. ישבו בנות 785 מטר מהגבול ללא נשק, וגם את זה הוא לא ידע. לא משנה אם אני מאמין לו – זאת העובדה. שורת קצינים שלמה בצה"ל לא מבינה איך הבנות יושבות שם בכל הגזרות במדינת ישראל, גם ברגעים אלה, ללא נשק".
אשל הגדיר את הפגישה אתמול כטעונה: "בערב שמענו את ההקלטות שהודלפו. זה הפתיע אותי, וזה פגע בחלק מההורים. היה טעון מתוך העובדה שהרבה מן המידע שהוא קיבל אתמול הוא שמע בפעם הראשונה".
הוא הדגיש כי הורי התצפיתניות לא מזוהים פוליטית. "לא מעניין אותי ליכוד או שמאל, חלק מההורים הצביעו לו בעבר", אמר וסיפר על התסכול שמלווה את ההורים ככל שהמלחמה מתמשכת: "עברו תשעה חודשים ולא קרה כלום. אנחנו בדשדוש, והוא נצמד למילה מלחמה"
בפגישה הפצירו הורי התצפיתניות מנתניהו להקים בהקדם ועדת חקירה: "אני מצר על כך שהוא לא התחבר לרעיון שלנו להקים ועדת חקירה ממלכתית. אני מצר על העניין. הוא משתמש במילה 'צה"ל' במקום 'הדרג הצבאי'. אנחנו במשחק מילים שהוא רואה אותו לטובתו. יש פה שרשרת פיקוד שלמה בצה"ל - מאלוף פיקוד הדרום דרך קצינים באוגדת עזה ומעלה - שלא ראויים ללבוש את המדים האלה, וכולם אחראים לכשל 7 באוקטובר", אמר.
עם זאת מנה אשל שני הישגים מתוך הפגישה: "יצאנו משם עם שתי התחייבויות: החמ"ל שבו קיפחו כל הבנות את חייהן יהפוך לאתר הנצחה ומורשת. והאנדרטה שהקמנו - המדינה תיקח אותה תחת חסותה כדי שתיהפך לאנדרטה ראויה, יפה ומרגשת".
בסיום השיחה קרא אשל למאזינים להצטרף להורי התצפיתניות לצעדה לזכרם של כל הנופלים: "אנחנו מתחילים היום בשעה ארבע בתחנת הדלק דור אלון בנחל עוז".
עריכה: אחיעד לוק