האתגרים של מערכת החינוך לשנה הבאה רבים. על רקע הסכסוך בין ארגון המורים לאוצר תהו יעל חביב וגדעון רייכר לאן נעלמו 50 מיליון השקלים שהובטחו לטובת שיפור שכר המנהלים. בקיץ החליט משרד האוצר על העברת הסכום הזה לקרן הרווחה של ארגון המורים, עבור העלאת שכר המנהלים, אולם יו"ר ארגון המורים רן ארז החליט במקום העלאה לטווח הארוך להעביר למנהלים משכורת נוספת באופן חד פעמי (משכורת 13). כל המנהלים מקבלים עלייה של 8% בשכרם, לא ברור מה עלה גורל 4% הנותרים, ואיך כל זה ישפיע על עתיד נכדינו?
השניים שוחחו עם אורית גור-כהן, יושבת ראש משותפת בארגון 'מנהיגים', למען מנהלי בית הספר על מעמד המנהלים, ועל הנחוץ לשיפור מעמדם.
"מנהלי בתי הספר נמצאים בצומת הכי משמעותי. הם צריכים להתעסק גם באתגרים של המערכת וגם לעסוק באתגרים של בית הספר והקהילה שלהם. האנשים שם צריכים להיות המתאימים ביותר והם צריכים לקבל את הגיבוי וגם שכר הולם" אמרה והוסיפה: "מה שהבינו משרד האוצר, השלטון המקומי ומשרד החינוך שאפשר לקדם את המערכת על ידי מענה לקבוצה קטנה: מנהלי בתי הספר. מנהל טוב בבית ספר כושל, יצליח בסוף להרים אותו, למצוא פתרונות יצירתיים וכן הלאה. הלקונה לאורך השנים היא שלא העלו למנהלים את השכר, והיום חלק ניכר מהמורים יכול לקבל שכר גבוה יתר מאשר המנהל שלהם", אמרה.
בהמשך נדרשה גור-כהן לעניין שילוב בני הגי השלישי במערכת החינוך, והשיבה: "כל שילוב של כל כוח אדם יכול לשפר את מערכת החינוך, וגם אנשים המגיל השלישי יכולים ליעשות את זה. בסוף זה גם תלוי יכולת ניהולית, כי זה עוד מערך של כוח וצריך לנהל אותו נכון. וצריך להתייחס אליו ברצינות, כי יש כל כך הרבה חוליים במערכת הזו".