סנהדרינק

העם עם הגולן, הלכה למעשה

מסעדות ויקבי רמת הגולן נפגעו קשה מפרוץ המלחמה • ניר קיפניס ויאיר גת הזכירו לנו כמה הם נפלאים, וזכו לסיור וירטואלי בבופה האופרה • פרק 17


הייתם מאמינים שיום חמישי שוב הגיע? גם אם חיכיתם לחמישי בקוצר רוח, וגם אם לא הרגשתם שהזמן חלף, סוף השבוע הוא זמן לנוח רגע ולשתות משהו. בדיוק בשביל זה התכנסו ניר קיפניס ויאיר גת לפרק נוסף של 'סנהדרינק', וסיפרו לכם על כל מה שכדאי לכם לדעת בתחום האלכוהול, המזון, וכל מה שבתווך. 

"ברוכים הבאים, שבו, תירגעו, קחו את הזמן, עוד מעט נעבור לקחת הזמנות", פתח קיפניס בתופים ובמחולות מטאפוריים. "אנחנו 'סנהדרינק', כאן בבר הפתוח לשירותכם". לאחר שהבקבוקים כבר נפתחו, שוחחו השניים עם חגי שלום, האיש הניצב מאחורי אימפריית 'מיטשוס', רשת המסעדות הנהדרת ברמת הגולן, שבחודשים האחרונים נותר מיותם נוכח המלחמה וחוסר הוודאות. 

ואפרופו מלחמה, גם יקב 'פלטר', הממוקם בצפון הרמה, חווה ימים מורכבים למדי, והשבוע אחד מהכרמים הנפלאים שלו ספג פגיעה משיגור של חיזבאללה. גל יניב, מנכ"ל היקב, סיפר על התקופה שבהחלט לא מסבה יותר מדי נחת, והזמין אותנו ליהנות מהיינות המצוינים של 'פלטר' במשלוח עד הבית. אתם יודעים, עד שנחזור ליקב הנפלא ונפגוש בו פנים מול פנים. 

שבוע עמוס עבר גם על העיתונאית טליה לוין ('מעריב'), שערכה לנו מסע בזמן אל לפני 15 שנה, עת עבודתה באופרה, ושיתפה בפרטים מסווגים למדי על האוכל המוגש בבופה, ואולי יותר חשוב - על היין הנמזג לכוסות. כיצד זה הרגיש לחזור לאותו מקום, הפעם בגיל החוקי לשתייה? האם האוכל המיושן משהו זכה לחידוש?  

כבכל שבוע, תמה התוכנית במתכון מנצח של השף ליאון אלקלעי, והפעם שוב במחוזות הבשר - אנטריקוט עם פטריות, שהולך טוב ליד פסטה, ברוסקטה מתפצחת, או כל פחמימה שתוכלו להעלות על הדעת. 

מרכיבים:

  • 2 סטייקים של 350 גרם אנטריקוט
  • מלח ופלפל
  • שמן זית/חמאה
  • בצל 
  • 200 גרם פטריות שמפיניון
  • 20 גרם פטריות פורצ'יני 
  • יין לבן
  • חרדל דיז'ון
  • שמנת חמוצה/שמנת צמחית 
  • עירית 

אופן ההכנה:

  • פורסים את הסטייקים לרצועות ברחוב חצי סנטימטר 
  • מחממים מחבת עם 2 כפות שמן
  • חותכים בצל לרצועות ומוסיפים למחבת לצד 3 כפות שמן זית/חמאה 
  • מוסיפים רבע כוס יין לבן 
  • מוסיפים את הפטריות 
  • משרים את הפורצ'יני ומוסיפים
  • מפזרים 2 כפות קמח 
  • מוסיפים את הנוזל של פטריות הפורצ'יני 
  • מוסיפים חרדל דיזון, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  • מוסיפים שמנת חמוצה/ שמנת צמחית עם כמה טיפות מיץ לימון
  • מפזרים עירית קצוצה
  • כשהרוטב סמיך, זורקים פנימה את הבשר ומכבים את האש

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

18/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris