אין חולק שזו תקופה מורכבת לכולנו. אנחנו מרגישים את זה בעבודה, בכבישים, בהלך הרוח הכללי, אך בעיקר בתחום המשפחתי והזוגי. על אחת כמה וכמה בקרב אלו המנסים למצוא את שאהבה נפשם בימים טרופים אלה.
בתוכניתו הלילה, אירח אבי כץ את אסף יערי, מטפל זוגי ומפתח מודל הבבושקות, ושמע כיצד מוצאים אהבה כשהחיים מלאים בחוסר יציבות, ומה כדאי לשדר לעולם. "המשיכה שלנו, ודאי המשיכה הפיזית שלנו, היא להפך שלנו", טען. "מודל הבבושקות אומר שמי שמנהל את העולם הרגשי זה או התינוק שהיינו, או הנער שהיינו. העולם הרגשי שלנו מנוהל על פי התינוק, הילד או הנער בתוכנו".
במהלך השיחה התייחס גם לאפליקציות ההיכרויות למיניהן: "צריך לדעת מה לרשום ואילו תמונות לשים. האמת מתגלה שם יחסית מהר, רוב האנשים לא מבלפים מאוד. רוב האנשים לא כל כך יודעים לכתוב מה הם מחפשים".
לאחר מכן פירט לגבי הילדות שמשפיעה עלינו עד היום, בין היתר גם בחרדות: "כשאנחנו נבהלים, אנחנו צועקים 'אימאל'ה', למה דווקא אימאל'ה? כי פעם ראשונה כשנבהלתי, הייתי כנראה בן שנתיים-שלוש, אימא שלי הייתה כנראה לידי ואז צעקתי 'אימאל'ה'. כל פעם כשנפלתי, אז כנראה נתנו לי מוצץ או מים לשתות, בגלל זה נוצר אצלנו חיבור במוח בין משהו לא נעים לבין אוכל, ואז אנשים מפתחים אכילה רגשית", הוסיף, "אוכל הוא מנחם, למה? כי החיבור הזה נוצר כשהיינו מאוד קטנים".
יערי המשיך בתיאוריה והסביר: "אנחנו יכולים לבחור את ההתנהגות שלנו על פי הגרסה שלי כאן ועכשיו ולא על פי משהו אוטומטי שאיפשהו נכנס אליי בתת מודע. הדבר היחידי שאתה צריך לעשות (כשעולה משהו שלילי) - עצור".