רוני בר־און ונועם אדרי

"אם העסקה בשלבים, כנראה שחלק לא יחזרו"

השר דודי אמסלם הביע את דעתו לגבי עסקת חטופים: "חושב שהעסקה צריכה להיות כוללת" • על נאום רה"מ: "נתן נאום מאוד מאוזן, אהבתי את זה"


אמש (ד') נאם ראש הממשלה בנימין נתניהו בקונגרס האמריקני בוושינגטון. השר לשיתוף פעולה אזורי דודי אמסלם שוחח עם רוני בר און ונועם אדרי ב־103fm והביע את דעתו על הנאום, על הביקורות בתקשורת הישראלית, על העסקה האפשרית לשחרור חטופים ועל המתחים בתוך הקואליציה. 

לדבריו, "אני מניח שאתמול חלק גדול מאזרחי מדינת ישראל שמעו את הנאום, ולכל אחד יש את הרושם שלו. אני חושב שראש הממשלה נתן נאום מאוד מאוזן - אהבתי את זה, באמת. הוא גם פרגן מאוד לנשיא ביידן וגם פרגן לנשיא טראמפ, כל אחד בתקופה שלו. בסך הכול הוא הדגיש את התפיסה הישראלית לגבי איך אנחנו רואים את המלחמה בעזה, והוא יכול היה להיכנס לסיפור האיראני, שבעיניי הוא הרבה יותר דרמטי, אבל בסוף צריך לבחור גזרה אחת. אי אפשר לדבר ארבע שעות, צריך לצאת עם מסר אחד - וטוב שהוא התמקד בזה. טוב שהוא התייחס לנושא החטופים. אנחנו מתפללים כל רגע שהם יחזרו הביתה. אין פה ויכוח. ולא, זה עניין של סדרי עדיפויות".

בהמשך התייחס למגעים לעסקת שחרור וטען: "אני לא יודע, ואני גם לא חושב שאני צריך להכיר את הפרטים. אנחנו מתכנסים בקבינט כל שבוע ומקבלים מראש המוסד את העדכונים לגבי החטופים. מי שמוביל את משלחת המשא ומתן זה ראש המוסד, והוא גם אומר את דעתו המקצועית. אני לא רואה פה בעייתיות. לי יש עמדה מגובשת מאוד שהעסקה צריכה להיות כוללת ולא בשלבים, כי כנראה שאם היא תהיה בשלבים, חלק מהם לא יחזרו אף פעם. אתמול ישבתי עם חמישה הורים של חיילים חטופים, ואם זה היה תלוי רק בסינוואר, בלי לחץ צבאי, אני מעריך שהוא היה מחזיק אותם כל חייו ולא היה בכלל משא ומתן - מה אכפת לו? זה ביטוח החיים שלו. לכן אני חושב שהלחץ הצבאי זה הטריגר שלו להיכנס לאירוע".

על המצב בקואליציה הוסיף: "בן גביר לא מנהל שום דבר, הוא מעיר את הערות שלו בקבינט מתחילת הדרך ויש הרבה מחלוקות, גם בינו לבין סמוטריץ' וגם בינם לבין האחרים, והכול בסדר - בשביל זה יש קבינט. בסוף ראש הממשלה מביא את ההכרעה, ואם זה לא מתאים לו - הוא יכול לצאת החוצה ולעשות מה שהוא רוצה. בן גביר מתנהל בצורה ילדותית, אין שאלה, אבל אני מאמין שאם יש עסקה טובה לעם ישראל שכוללת את כולם ולא משאירה אף אחד מאחור, אנחנו נדבר בינינו ונקבל גם את עמדתו המקצועית של הצבא. לרוב אנחנו מקבלים את העמדה של צה"ל, אבל לגבי ציר פילדלפי - אני חשוב שהוא חשוב מאוד. אם נשאיר אותו פתוח, למה בכלל יצאנו למלחמה?".

כשנשאל על היועצת המשפטית לממשלה השיב נחרצות כי "אני הייתי פקיד 30 שנה, עבדתי במערכת קצת יותר גדולה מהפרקליטות ויודע בדיוק איך פקיד עובד. אם אני רוצה למנות מנהל רשות החברות, אני צריך לחכות שמונה חודשים כי לא נותנים לי. אם רוצים למנות מפכ"ל חדש, היא מוציאה חוות דעת ביום שהוא לא יכול להיות מפכ"ל. רצינו למנות נציג שירות מדינה, אבל הם החליטו שצריך להקים ועדת איתור עם אחד משופטי העליון ועוד שני שופטים שהיועמ"שית בחרה".

לסיום התייחס השר אמסלם לתפקודו של שר הביטחון והדגיש: "יואב גלנט הוא חבר אישי שלי מאוד מאוד קרוב, לכן גם אם יש לי ביקורת עליו, אני לא רוצה לדבר עליו אישית. באופן כללי, אני חושב ששר שנמצא בתוך ממשלה, בוודאי שר שהוא בתוך המפלגה שמרכיבה את הממשלה, אם יש לו ביקורת על ראש הממשלה - הוא צריך להגיד את זה בפורום המתאים. אם אני נמצא במשבר עם ראש הממשלה, אני אשים את המפתחות, אצא החוצה ואגיד מה שאני רוצה".

עריכה: דוד זבולוני

25/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דודי אמסלם
דודי אמסלם  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris