מערכת הבריאות נערכת להסלמה כוללת. שר הבריאות, השר אוריאל בוסו שוחח עם נועם אדרי ויריב אופנהיימר וניסה להרגיע את הציבור.
לדבריו: "בית החולים הגליל בנהריה דרוך כבר מספר חודשים. הוא מתנהג ברובו בתת קרקע. נערכים לכל תרחיש, כך גם בית החולים זיו בצפת. בית החולים רמב"ם, שהוא המוגן ביותר במזרח התיכון, הוא בינתיים מתנהל רגיל אבל במקרה הצורך יש תרגול".
השר סיפר על שורת פעולות שמשרדו נוקט כהכנה לתרחיש של מלחמה כוללת: "אנחנו נערכים עם מנות דם, בכוח אדם, בקופסאות של הכוננים והרופאים עד כמה שניתן. מערכת הבריאות, מלבד העבודה הקשה שלה בחירום, באתגרים שמייצרים לנו האיומים מצפון רבים למערכת, ואנחנו יכולים לה".
הוא שיבח את משרד האוצר על הסיוע שניתן למשרד הבריאות: "האוצר בתקציב האחרון עזר עד כמה שניתן, מערכת הבריאות קיבלה מענה ואוזן קשבת. הבינו שמערכת הבריאות הוא לא מערכת חיונית, אלא קיומית למדינת ישראל. אני מנתב יותר ויותר משאבים כדי לצמצם פערים".
אם כך, האם עלינו לא להגיע לבתי החולים אם אנחנו חשים ברע? השר הסביר: "אני לא חושב שמישהו מגיע לבית החולים כי הוא רוצה לשתות מים. בתי החולים יודעים לרדד את הטיפול בחולים לא דחופים. אני לא אומר לא להגיע לבית החולים. אנחנו דואגים שבתי חולים ומרפאות של קופות חולים יפעלו כרגיל ויהיו עם גנרטורים".
אתגר מורכב שטורד את מערכת הבריאות הוא מונשמי הבית, והצורך בטיפול רציף בהם: "יש לנו מיפוי ענק שלהם. בסוף כשאתה מצמצם את הרשימה מדובר במספר אלפים, ואנחנו מספקים להם גנרטורים לבית כך שאם יהיה תרחיש כזה אותו מטופל ימשיך לקבל חמצן לביתו".
בוסו התנדב שנים כנהג אמבולנס. לאחר הטבח במג'דל שמס הבין כי ניתן לסייע לרופאים בשטח בשעת אמת: "הפינוי היה תחת איומים, ויש באזור הזה דווקא מקרב האוכלוסייה הדרוזית יותר כ-600 רופאים. אלי בין, מנכ"ל מד"א הרים את הכפפה ותוך כמה ימים קיבלתי את הרשימה של כל הרופאים בצפון. נתנו להם תיקי רופא ואפוד שכתוב עליו 'רופא', והם חוברו לאפליקציה של מד"א. הם אפילו יודעים לעשות נתיחת חזה בשטח".
בהמשך השיחה נדרש לעמדת מפלגתו, ש"ס, באשר לעסקת חטופים אפשרית. בוסו הביע תמיכה עקרונית בעסקה: "הרב אריה דרעי אמר את דעתו, אנחנו נתמוך בכל עסקה שראש הממשלה יביא. פדיון נפש הוא דבר חשוב. יש כאן משפחות, והראיונות של הפוליטיקאים היא פגיעה במשפחות וברגשות שלהם. דיבור סביב זה לא אחראי. כל שיח כזה בתקשורת פוגע במשפחות ובעסקה". שר הבריאות מתנגד לפוליטיזציה של הסוגייה הרגישה הזו: "מעולם לא הכנסנו שום ניואנס לשיקול הזה. הרב אריה דרעי נוהג בעניין באחריות רבה, הלוואי וכל ראשי המפלגות האחרים ינהגו כך".
לקראת סיום השיחה, ביקר השר את עמדת עיריית תל אביב באשר לקיום אירועי תפילה ביום הכיפורים במרחב הציבורי בעיר: "בימים האחרונים יותר ויותר גורמים שהם לא מהאורתודוכסיה של היהדות באה בביקורת כלפי רון חולדאי. צריך לאפשר לאנשים את החופש. להבדיל, ראיתי מוסלמים שעושים אירועים בהפרדה במרחב הציבורי ולא עושים להם כלום. ביום הקדוש אם מישהו רוצה לעשות אירוע במרחב הציבורי, שכך יהיה. יש לנו אתגרים כל כך חשובים במדינת ישראל".
עריכה: אחיעד לוק