רבבות אזרחים מהצפון והדרום פונו. מה שלום האזרחים הוותיקים מביניהם? ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מט"ב, שוחח עם דני דבורין ויעל חביב ב-103fm וסיפר על המועדונים החברתיים שהוקמו עבור בני הגיל השלישי המפונים, ועל חשיבותם העצומה.
שטרסברג סיפר: "אותם אזרחים ותיקים שבנו את המדינה, בבת אחת נעקרו מהבית. הבית הוא הזהות שלנו, הוא נותן לנו את הביטחון. פה מדובר בטראומה נפשית לכל אדם. לאורך זמן אנחנו רואים תחושה של אובדן זהות, יש פה משך פינוי מתמשך בן כמעט שנה. עם כל הכבוד למאמצים, מלון הוא לא בית. לאנשים בשנייה אחת החיים התהפכו".
עמותת מט"ב מפעילה בימים כתיקונם את מרכז היום לקשיש בשדרות. מרגע שפרצה המלחמה הבינו בעמותה כי יש להיערך אחרת. הם פתחו עבור תושבי שדרות המפונים את המועדון בים המלח: "התחלנו להפעיל באופן ספונטני פעילויות חברתיות ועניין של חוסן. הבנו שיש פה משהו שחייב להיות הרבה יותר רחב. ולכן משרד הרווחה הלך למהלך אסטרטגי והקים עשרות מועדונים חברתיים".
מט"ב מפעילה כשלושים מרכזי יום עבור קשישים מפונים, לצד מרכזים נוספים שמפעילות עמותות אחרות: "פשוט מדהים לראות את תחושת המשמעות של כל אותם אנשים יקרים, שעם כל הקושי והמורכבות הפכו להיות קהילה משמעותית. אנחנו מבצעים הרבה פעילויות - גם פעילויות גופניות, גם טיולים וגם עבודה על חוסן נפשי. זו זכות גדולה לעשות את זה", סיכם.