ברקע משבר היחסים עם טורקיה, זורלו הטורקית מתכוונת למכור את אחזקותיה בתחנת הכוח דוראד. גדי שושן, נשיא לשכת המסחר ישראל-טורקיה, שוחח על הנושא עם ליאת רון ואמר כי "זו סיטואציה מיותרת ועצובה. כל גוף זר שמשקיע בישראל עושה טוב לישראל. הטורקים מכל מיני חברות, וגם זורלו, משקיעים פה בישראלים. הם הפכו למה שנקרא 'צוררי יהודים' רק בשנה האחרונה פחות או יותר, ואנחנו משתדלים מאוד להפריד בין הנושא הכלכלי לבין הנושא המדיני".
לדבריו: "זורלו הייתה בטורקיה תחת התקפות בגלל כל הפעילות שלה בישראל עוד לפני זה. הם השקיעו בעוד תחנות ומכרו אותן בעילה של מעבר לאנרגיות מתחדשות. כולם רוצים שיהיה בתמהיל שלהן אנרגיה מתחדשת, וזורלו אכן פועלת להיכנס לאנרגיות מתחדשות הרבה מאוד שנים. הם לא החברה היחידה שהייתה מעורבת בהשקעות בישראל, בעבר זכינו פה להרבה עובדים טורקים שבאו לישראל לבנות הרבה תשתיות".
עד לאחרונה טען שושן כי כלכלה היא דבר אחד, ומדיניות היא דבר שני: "אחרי המרמרה לא רק שהצלחנו לשמר את המערכת הכלכלית, אלא שהצלחנו להגדיל אותה מאוד. השנה היא שנה משברית מאוד קשה, ובשיא הכנות - אני כבר לא יודע למה לצפות. העולם כולו מטורף מכמה כיוונים".
עוד אמר כי "אני לא מצוי בחיים העסקיים של זורלו. יהיו אנשים שירצו להיכנס למקום שהם מפנים, כי זאת עסקה מוצלחת. אני מניח שיש אנשים שיהיו מאוד מעוניינים להיכנס לזה".
באשר להחלטת הממשלה לאסור על יבוא ישיר מטורקיה אמר שושן: "מי שנפגע מכל הסיטואציה הזאת הוא הצרכן הישראלי, אין ספק בזה. הוא נפגע בגלל מדיניות של ממשלות פה. נגרם נזק לתעשייה הישראלית בגלל הסטה של ייצור החוצה, לא רק לטורקים. אותה ממשלה שהיום צועקת שהיא לא רוצה להביא תוצאת מטורקיה, עודדה יבוא על ביסוס חיסול של ייצור מקומי. דוגמה טובה היא הזכוכית - רוב כוסות הזכוכית שאנחנו שותים פה הן מתוצרת טורקית. כשחיסלו פה את מפעל פניציה, היום מיובאות לארץ מטורקיה. הזגזוג הזה של החלטות ממשלתיות שפועלות כנגד הייעוץ המקצועי במשרד הכלכלה ומשרד החוץ עושה את זה. ההחלטה הזאת נראית מגוחכת".
עריכה: אחיעד לוק