למבוגרים בלבד
עם דני דבורין ויעל חביב

האם ניתן למנוע שבץ מוחי?

ד"ר ניזאר חוראני,מנהל מחלקת השבץ במרכז הרפואי צפון: "הדרך הטובה ביותר היא מניעה ראשונית, הפחתת גורמי הסיכון"


ד"ר ניזר חוראני מנהל המחלקה לנוירולוגיה ושבץ מוחי במרכז הרפואי צפון בפוריה שוחח עם דני דבורין ויעל חביב כיצד ניתן למנוע שבץ מוחי.

ד"ר חוראני סיפר כי כמעט 80% מהטופלים מעל גיל שישים. זו מחלה ששכיחה יותר באנשים מבוגרים, גם כי אנשים אלה חווים גורמי סיכון רבים יותר כמו לחץ דם גבוה, סוכרת, שומנים בדם. גם גיל עצמו הוא גורם סיכון לטרשת עורקים בגוף.

כיצד מזהים את השבץ? הדוקטור הסביר: "ההופעה שלו פתאומית. זהו נזק נוירולוגי שמופיע באופן דחוף. מישהו יכול לצפות בטלוויזיה ופתאום הוא מפסיק לראות, מפסיק לדבר או מפסיק להזיז את היד". עם זאת לעתים חווה אותו אדם אירוע מוחי חולף. כלומר הוא חש את הקושי לכמה דקות, כנראה עקב קריש דם שהתמוסס: "זו התראה שהאדם בסיכון, והוא צריך להגיע כמה שיותר מהר למיון", הכריז.

האם ניתן למנוע שבץ מוחי? הדרך הטובה ביותר בעיני המומחה היא מניעה ראשונית, כלומר הפחתת גורמי הסיכון: "הסיבה הגבוהה ביותר היא לחץ דם גבוה שאינו מאוזן. הסיכון לשבץ ירד משמעותית אם נאזן לחץ הדם". עוד המליץ על הפחתת הכולסטרול בדם, הימנעות מעישון ומצריכה מופרזת של אלכוהול והקפדה על פעילות גופנית".

לא כל שבץ מוחי משאיר נכות, וגם אם נשארת כזו, ניתן בהחלט לשקם את החולים. ד"ר חוראני סיפר כי  בקרוב ייפתח במרכז הרפואי צפון מרכז לשיקום שישפיע באופן משמעותי לטובת המטופלים  שיוכלו להשתקם בצורה משמעותית".

06/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דבורין ויעל חביב
דני דבורין ויעל חביב  |  צילומים: 103fm ונועה בן ארי
Paris