פרופ' רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו ביקשו לשוחח עם אור פלח, מומחית לחדשנות טכנולוגית מעבירה הרצאות וסדנאות על בינה מלאכותית לארגונים בכדי לשפר ולייעל תהליכי עבודה. כיצד מתייחסת הבינה המלאכותית לחלומות שלנו? לדבריה, רובנו לא זוכרים את כל החלומות שלנו, ובשל כך באפשרותנו להיעזר בבינה המלאכותית.
"יש סטארטאפ מאוד מעניין שפיתח מכשיר נוירולוגי לא פולשני, והמכשיר הזה בעצם מאפשר לנו לזכור את החלומות. הוא משתמש בטכנולוגיית אולטרסאונד בכדי למקד אזורים במוח ולהיות יותר מודעים למה שאנחנו חולמים. המכשיר הזה יכול לשפר יצירתיות, לשפר בעיות חרדה, ובעיות נפשיות", אמרה.
כשנשאלה כיצד הוא פועל הסבירה שהמכשיר מתחבר למוח באמצעות אלקטרודות, ומצליח לפענח את החלומות לטקסט, ואז להסביר לך בדיוק על מה חלמת. "הם מתכוונים להוציא את המכשיר הזה בשנה הבאה לקהל הרחב, ובוא נחכה ונראה", אמרה פלח. שאלה נוספת שעלתה במהלך השיח הרדיופוני היא האם ישנו סיכוי שהבינה המלאכותית תשלוט בסופו של דבר על החלומות שלנו. פלאח נתנה דוגמה את השימוש בסכין, ואמרה: "סכין זו גם טכנולוגיה, והשאלה היא איך כל אחד בוחר להשתמש בה. מי שיבחר להשתמש בה לטובה הכל יהיה טוב ויפה, ואם יהיו כאלה שישתמשו בה לרעה אנחנו נהיה בבעיה. בינה מלאכותית זה אלגוריתם. לבד, כטכנולוגיה, הוא לא מסוגל לעשות משהו, אלא אם כן אנשים ישתמשו בו לרעה".