קרסו ובוזגלו
עם רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו

"חלומות זה כלי טיפולי ממדרגה ראשונה"

ד"ר אודי בונשטיין, מנהל השירות הפסיכולוגי במרכז הרפואי לגליל בנהריה ומחבר הספר 'חולם מלא', על חשיבות השימוש בחלומות בזמן טיפולים נפשיים


ד"ר אודי בונשטיין, מנהל השירות הפסיכולוגי במרכז הרפואי לגליל בנהריה ומחבר הספר 'חולם מלא', שוחח עם פרופ' רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו על חלומות. ד"ר בונשטיין סיפר כי בעת כתיבת הספר נדרש בשאלה איך אפשר לעבוד עם חלומות באופן קליני. "זה מעניין אותי מהזווית של פסיכולוג. הספר כולל מעבר על כל מיני גישות, טכניקות, והצעה לעבודה במספר שלבים שבסופה אשר להגיע לחלימה צלולה שמסייעת לעבוד עם סיוטים וסימנים של פוסט טראומה. יש לזה יעילות טיפולית".

"אתה מלמד את המטופלים שלך לזכור את החלומות? אחת הבעיות היא שהמטופל קם בבוקר ושכח את מה שהוא חלם", אמר פרופ' קרסו. "כן. זה נושא מאוד מעניין. במחקר מאוד גדול שעשיתי ראיתי שהנטייה לזכור את החלום מושפעת באופן ישיר מהעניין שיש לי בחלום. ככל שאדם יותר מכוון ויותר מעניין אותו העולם הפנימי שלו הוא זוכר יותר חלומות. ככל שאני יותר נוטה להתבונן בעולם הפנימי שלי וזה יותר מעניין אותי – צצים חלומות יותר מפורטים, ואני זוכר אותם יותר טוב", אמר ד"ר בונשטיין.

"יש גם קשר בין עוצמת הרגש שיש בחלום לבין הזכירה שלו", אמר ד"ר בונשטיין, "יש חלומות שחוזרים וזה אומר שהמנגנון הנפשי שלי מעבד את זה. חלומות זה כלי טיפולי ממדרגה ראשונה. גם כלי לטיפול עצמי, וגם כלי טיפולי שאני מגיע לטיפול אצל מטפל שיודע לעשות שימוש בחלומות. בעיניי חלום זו דרך של המנגנון הנפשי שלנו לנסות ולהביא למודעות שלנו חלקים דיסוציאטיביים. חלקים מנותקים מהעצמי שלנו. הוא משתמש במגוון גדול של טכניקות, אמצעים, דימויים, תמונות, ועוד כל מיני היבטים נוירולוגים".

09/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולם אין קשר לנאמר
למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris