הבוקר (ב') נפתח יומה ה־339 של המלחמה, כאשר מול ישראל ניצבת החזית הדרומית ברצועת עזה, החזית הצפונית ושאלת המלחמה מול חיזבאללה, ולצד זאת הלך הרוח ביישובי יהודה ושומרון הולך ומסלים. אלוף (מיל') יעקב עמידרור, ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר ועמית במכון ירושלים לאסטרטגיה, הגיב לדברים.
"אנחנו לקראת זה שנגיע למצב שבו חמאס הוא איום מינורי על מדינת ישראל, והמטרה שלנו עכשיו היא להפוך אותו לאיום עוד יותר קטן ולא לאפשר לו להיבנות בחזרה כאיום גדול", טען. "זה תהליך שבו אנחנו נמצאים אחרי השלב העיקרי היותר אינטנסיבי, ולאחר מכן זה שלב אין־סופי שצריך לדאוג שהוא לא ייבנה מחדש. צה"ל צריך להישאר שם. לא בטוח שדוגמת יו"ש, כי הרצועה קטנה מאוד, ואין בה אזרחים ישראלים, ואני מקווה שלא יהיו בה, ולכן צה"ל יכול לעבוד בשיטות אחרות. הוא יכול להיות במצב שבו הוא יוצא ונכנס על פי הצרכים, אבל זה אומר שיהיה לו חופש פעולה שם. אני חושב שרוב הקצינים שנלחמו בעזה לא כשלו ב־7 באוקטובר, וגם אלה שכשלו עושים עבודה מצוינת. לכן אני חושב האשמה כאילו יש קשר בין הכישלון ב־7 לאוקטובר לבין מה שצה"ל עושה היום - לא נכונה עובדתית. 90 אחוז או יותר מאלה שנלחמים בעזה, אין להם שום קשר לכישלון 7 באוקטובר".
על הזירה הצפונית והלך הרוח ביהודה ושומרון אמר: "אלה שתי חזיתות שונות לגמרי. ביו"ש צריך לפגוע בתשתיות שכן נבנו, וזה מאמץ סיזיפי, ארוך, אבל היכולות האלה לא מאיימות על מדינת ישראל. אני חושב שאנחנו לא נמצאים במקום הזה, וצריך להשתדל להגיע לכך שזה באמת לא יקרה. זה בידינו עם הכוח הנוכחי שיש ביו"ש עם תוספות מינוריות. לעומת זאת בצפון - זה על עצם יכולתה של מדינת ישראל להמשיך ולתפקד. אם חיזבאללה תפתח במלחמה, תל אביב, ירושלים וחיפה יהיו תחת אש כבדה, ויהיו הרבה נפגעים בעורף. צריך להסתכל על עוצמת האיום. באיזשהי נקודה נצטרך ליזום מלחמה נגד חיזבאללה בלבנון. כי בעצם המצב הבסיסי שמעבר לגבולנו מתחזק ארגון טרור שאיראן בונה ואנחנו לא פועלים נגדו - זו טעות. היינו צריכים ליזום את המלחמה הזו הרבה לפני 7 באוקטובר".
"אני לא חושב שזו תבוסת הציונות", התייחס אלוף (מיל') עמידרור לסוגיית פינוי חלק מתושבי הצפון מבתיהם. "זה שיקול שאמר בואו נוציא את האזרחים עד שלא נסיים את הפעולה בעזה, עד שנוכל להחליט אם הולכים למלחמה בלבנון או דוחים אותה".
עריכה: מיכל קדוש