לפי דיווחים זרים מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ישוב למזרח התיכון במטרה לנסות ולהתניע את עסקת החטופים מחדש. בלינקן יערוך סבב בין מדינות כמו: ישראל, מצרים וקטאר במטרה להגביר את הלחץ המדיני. ירון בלום, לשעבר מתאם השבויים והנעדרים בשב"כ, התייחס להתארכות המו"מ והסביר מה צריך לעשות הלאה.
"לצערי החטופים לא בראש השיח", אמר בביקורת. "עברה שנה, פשוט לא נתפס איך הכול עובר. השיח פה הוא שיח מפלג שלא נתפס", הדגיש בכעסו.
"אומרים גורמים שמעורים בפרטים שהיו כבר מספר הזדמנויות. כל פעם הייתה 'עז' חדשה. למרות המלצות הדרג הביטחוני, לדרג המדיני נכנסים כל הזמן 'עיזים' שגורמים לזה שהמו"מ יתמהמה. צריך לומר די בהגינות שסינוואר בשבועיים האחרונים די מנותק קשר. אותם אנשים שמנהלים את המו"מ מול חמאס כמו ח'ליל אל-חיה ניהלו מו"מ מטעם עצמם ועכשיו חוזרים אחורה", הסביר.
לאחר מכן התייחס להשפעה האמריקנית במו"מ שהולכת ופוחתת. "האמריקנים לא רוצים להיכשל ולגרום לנזק לקמלה האריס. ארה"ב לא רוצה לגרום נזק בבחירות למפלגה הדמוקרטית. כדי להוציא את העגלה מהבוץ צריך לבצע משהו אחר. צריך להביא לפגישת 'מיני פסגה' עם נתניהו, ביידן, א-סיסי ושליט קטאר", הוסיף בהמשך וטען: "היא אולי תייצר מחויבות אחרת. היא אולי תיישר את ההדורים עם הגורמים השונים, ואולי כך גם טורקיה תייצר איזשהו לחץ על חמאס. מאות אלפי המפגינים, מאוד חשוב שיצאו מהבית, אבל זה לא מה שיחזיר את החטופים".
"ברמת העובדות נתניהו עשה את עסקת שליט, ולכן הוא צריך לעשות עסקה גם פה כי זה אסון לאומי. אין לשכוח שיש שם גם חטופים עשר שנים. יש פה צעירים, תינוקות וזקנים כמעט שנה בשבי חמאס. ככל שהזמן יעבור קשה יותר יהיה לייצר מנופי לחץ על חמאס", אמר.
"חמאס מתנהל כמו ארגון טרור, כמו דאעש, הוא רדוף. זה לא אותו חמאס של תחילת המלחמה", הבהיר. "אלו שמנהלים את המו"מ עושים עבודה מצוינת, הבעיה היא בדרג המדיני שמכשיל אותם", אמר בהמשך. "צריך לייצר לחץ מדיני דרך מצרים וקטאר. ללא מצרים אין אדם אחד שיכול לצאת מרצועת עזה. לכן, אני אומר שהעצימות הצבאית הייתה מאוד חשובה, אבל עכשיו צריך לחץ מדיני", טען.
עריכה: אסף חרמוני