בצל החילופים הצפויים בתפקיד שר הביטחון יש דילמה צבאית ומדינית אצל מקבלי ההחלטות האם להתחיל את המערכה הצבאית בזירה הצפונית. אראל סג"ל וליאת רון דנו בסוגיה ובהשלכותיה בתוך ישראל ומחוצה לה.
"כל מדינת ישראל עסוקה בהצרחה של שר הביטחון", אמר אראל. "יש פה אירוע ששמתי לב אליו בשבועות האחרונים. עד אתמול מתנגדי הממשלה ביחד עם מערכת הביטחון לחצו לעסקת שבויים כדי להתחיל את הלחימה בצפון וראו זה פלא, כשביבי מבקש להחליף את גלנט ולשים את סער, השתנה הנרטיב, עכשיו אומרים 'הוא רוצה לשים את סער כדי לצאת למלחמה בצפון'", טען אראל. "קודם אמרו 'נפסיק בעזה כדי ללכת למלחמה בלבנון', עכשיו אומרים 'הוא זורק את גלנט כי הוא רוצה ללכת למלחמה בלבנון'", הוסיף.
בנוסף לכך, התייחס סג"ל להיבטים הכלכליים והבינלאומיים של פתיחת מערכה בצפון. "מלחמה במזרח התיכון משפיעה ישירות על מחיר הדלק. מחיר הדלק בארה"ב מאוד משמעותי. אי אפשר להגיע לבחירות כשהדלק יקר", הוסיף אראל בהקשר לבחירות בארה"ב. "לבנון מדינה בפשיטת רגל, מלחמה בין ישראל ללבנון תפגע בתשתיות של לבנון, מי שיצטרך לתקן אלה יהיו המעצמות, הצרפתים שיש להם קשר ללבנון. האמריקנים מאוד לחוצים", הבהיר את דעתו.
ליאת עברה נושא ותקפה את ראש הממשלה על חוסר היכולת בזירה הצפונית. "לא אכפת לו. אפילו כסף נתניהו לא היה מסוגל להעביר לשם. לא לחצו מספיק על נתניהו להתחיל לטפל בצפון והנה הגיע הזמן שהוא צריך. הלחימה בעזה פחות עצימה ועכשיו הוא אומר שנמשיך את הלחימה צפונה. הוא היה צריך לעשות את זה לפני חצי שנה", טענה ליאת.
אראל הקשיב לדבריה של ליאת על ההתמהמהות לשיטתה בצפון וחידד את עמדתו. "אני חושב שאנחנו לא בשלים. ההגנ"א וחיל האוויר לא מוכנים כפי שהיה ב-7 באוקטובר. צה"ל מתאמן לאירוע ואנחנו מדברים על מלחמה קיומית שיכולה לארוך יותר משנה או שנתיים וצריך לדעת איך להוציא את הכוח שלך", טען בהמשך אראל.