בכדי לדעת מה יקרה הלאה בחזית הצפונית, לאחר חיסולו של נסראללה, שוחח אלוף (מיל') גיורא איילנד, עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm והביא את משנתו.
לדבריו, "יומיים אחרי אירוע הביפרים, עוד לפני מתקפות החיסול הגדולות, היה תדריך של גורם בכיר בחיל האוויר לקבוצה של אלופים במיל' והוא אמר לנו בקצת טרוניה 'אתם נותנים קרדיט גבוה מאוד למה שחיזבאללה יכול לעשות, וקרדיט נמוך מדי למה שאנחנו יכולים לעשות', והיה לנו מין ויכוח כזה מי מעריך את המציאות יותר טוב".
עוד הוסיף: "אני חייב להוריד את הכובע כמה שהוא צדק. מה שקורה פה אפשר להשוות אותו ל-7 באוקטובר אצלנו בכל הנוגע למיצוי הכוח ביעילות ובזמן הנכון. אנחנו רואים בשבועיים האחרונים מין תמונת ראי ביחס למה שקורה בלבנון, יכולות הפיקוד והשליטה של הצד השני די משותק".
מה הסיבה שהפחדנו את עצמו שנים מפני החיזבאללה?
"אני חושב שהגזמנו, גם ההערכות המאוד פסימיות התבססו על יכולות החזיאבללה ולא לקחו בחשבון את השיתוק שחל בו, מה שקורה שם הוא בהחלט חסר תקדים וזו הזדמנות לשינוי אסטרטגי שהוא מעבר לפגיעה כזו או אחרת ביכולות", השיב.
האם ארגון הטרור עדיין מתפקד? "עדיין היכולות של חיזבאללה יותר קיימות ממה שאנחנו כרגע חושבים, יכול להיות שתהיה לו סוג של התאוששות חלקית עם הקושי שלו לירות בעיקר למרכז המדינה בו עד עכשיו הוא נכשל לחלוטין, יכול להיות שנראה התאוששות מבחינתו. אבל אין ספק שזה לא תתקרב לתרחישי האימה שבהם הזנו את עצמינו בעשור האחרון".
האיראנים לא מדברים על נקמה, עושה רושם שיש פה סוג של נוקאאוט לציר הזה.
"קורים פה דברי חסרי תקדים, איראן בעשור האחרון בנתה את אותה טבעת סביב ישראל וגולת הכותרת הייתה חיזבאללה, כל היתר היו מאמצים משניים. וכרגע איראן בדילמות קשות מבחינתה וטוב שכך - האם הם צריכים להגיב ישירות כנגד ישראל? אין ספק שהם במבוכה קשה", טען.
עוד הוסיף: "לשקם את חיזבאללה זה לא רק השקעה עצומה של מיליארדים, זו התמודדות עם יכולות ישראליות לעצור את זה. הייתי אומר אפילו שזה תחילת הבנה בעולם שמה שאנחנו עושים כרגע הוא גם מה שהעולם רוצה לראות, קיצוץ הציפורניים של איראן. התפיסה האסטרטגית של איראן במזה"ת בתהליך של קריסה בתוך פחות משבועיים, זה מדהים".
האם ישראל צריכה להעצים את התקיפות? "אם המציאות היא טובה מכפי שהערכת, אתה יכול לעדכן את מטרות המלחמה ולהעלות את הרף. מטרת המלחמה המוגדת כרגע בצפון היא להחזיר את התושבים, אני אומר שיכול להיות שהמטרה יכולה להיות גבוהה יותר שתחייב דיאלוג בינלאומי ולהגיד שהמטרה היא למנוע מצב שבלבנון קיים ארגון עם יכולות לאיים על ישראל כפי שהיה עד כה".
בסיום השיחה הביע גיורא את דעתו על תמרון קרקעי בדרום לבנון: "צריך להימנע מפעולה גדולה, כל היתרונות העצומים שיש לנו מול הצד השני מתקזזים מאוד כשיש לחימה קרקעית עם מוקשים, טילי נ"ט, וצלפים. אני לא בטוח שצריך אותו".