בבוקר השבת השחורה, גילינו שידענו הרבה פחות ממה שחשבנו על המציאות בה אנחנו חיים. תחושת הביטחון התערערה בהינף יד, וכך גם האמונה שלנו במערכות שמוכנות לכל תרחיש, גם בעת הכאוס הגדול ביותר שהדעת עדיין לא תופסת, גם לא שנה ויותר אחרי. בפרק הראשון בפודקאסט 'רשת ביטחון', שוחח יוסי טאטיקה עם יחיאל שמן, יו"ר ועד עובדי פלאפון, על ההיערכות המרשימה של רשתות התקשורת בישראל נוכח האסון הכבד ובזמן אש. בהמשך הסביר כיצד מקימים ארגון עובדים, וסיפר איך הופכים מעובדים בחברה לועד עובדים מאוגד.
"כולנו ב־7 באוקטובר ראינו מה קורה במדינת ישראל כשיש התקפת פתע על המדינה שלנו", פתח שמן. "ביום הזה, כשנכנסו המחבלים לישראל, הם באו מוכנים. הם תקפו, שרפו וירו. אני אפילו לא רוצה לחשוב מה קרה באותן השעות במסיבה כשהילדים ניסו להוציא שיחות ולא הצליחו. בזכות העובדה שיש שלוש רשתות סלולר בישראל, כשאתרים של חברה אחת נפלו אתרים של חברה אחרת הצליחו להוציא שיחה, ויכול להיות שבזכות הדבר הזה הרבה צעירים ניצלו".
על הרגעים שהובילו להקמת ועד העובדים, סיפר: "אני זוכר שעבדתי כמהנדס בחברה. חווינו תקופה מאוד קשה ואגרסיבית, מנהלים נהגו בבריונות ובכוחנות, העיפו עובדים הביתה בלי חשבון, והחברה הרוויחה המון כסף. לא היו העלאות שכר ורווחה, וכל הזמן הכוחניות הייתה באוויר. אנשים שלקחו משכנתאות חששו שמחר יפוטרו, כי היו מפטרים כל שנה מחדש. הייתה חשיבה שאם אתה מפטר ומגייס אחרי, תוכל להציג לבעלי ההון התייעלות. אז פוטרו וגויסו מחדש עובדים בשם ההכנסות הכספיות. לא משנה כמה אתה מרוויח אתה רוצה עוד, ומי שסובל אלה העובדים שבסוף צריכים להביא משכורת הביתה. היו עובדים שיצאו לחפש עבודה במקומות אחרים וחסמו אותם שם. היה מצב אבסורדי".
"החלטנו שאנחנו מתארגנים ומקימים ועד עובדים", תיאר שמן את נקודת המפנה. "כמעט ולא היו התארגנויות חדשות, היה קשה מאוד. כשהחלטנו להתארגן ולקחת את העתיד בידינו, ולשמור על עצמנו ועל הזכויות שלנו ולעמוד עליהן, הבנו שבמדינת ישראל המתוקנת אין באמת חוקים שמגנים עלינו. אולי יש, אבל אין מי שאוכף אותם. אתה יכול לדרוש את הזכויוית שלך אבל אף אחד לא יעמוד לידך- אתה לבד מול מעסיק מאוד כוחני עם המון כסף. הוא ישקיע המון כסף בשביל לפגוע בך, ייקח חוקרים פרטיים שיתקשרו אליך הביתה ויפחידו את המשפחה שלך, ויעשה הכל על מנת לפגוע בהתארגנות. כל רצונינו היה למשור על ביטחון תעסוקתי והאפשרות להשתכר בכבוד. זה הפך לאירוע לוחמני, והיינו צרייכם לפתור אותו בעצמנו מה שהביא לפסק דין תקדימי שהיום נלמד בכל אוניברסיטה במדינת ישראל, שאומר שכשהעובדים רוצים להתארגן למעסיק אסור להתערב בזכות ההתארגנות של העובדים שלו".
עריכה: חרות עזאני ומיכל קדוש