נכון לשעה זו, יומיים לאחר אירוע הדריסה בגלילות שגבה את חייו של אדם אחד והוביל לפציעתם של 35 בני אדם, עדיין לא ברור אם מדובר בפיגוע או לחילופין באירוע רפואי שחווה נהג המשאית וגרם לו להתנגש באוטובוס ובנוסעים ששהו בתחנת האוטובוס במקום.
"על פניו אנחנו נמצאים במלחמה, המתח בעיצומו, אל הזירה מגיעים עיתונאים ועדים, והנטייה הטבעית במצב כזה היא להגיד שיש פיגוע", אמר. "אך שב"כ חוקר את חקר האמת, צריכים להבין במדויק מה היה שם, ואם זה פיגוע שהיה מאחוריו תכנון, קודם כול כדי למנוע אירוע נוסף. יש סימנים מעידים ברורים כמו העמידה של הנהג במעבר חצייה וההמתנה שלו לראות שחיילים חוצים את המעבר. יש כאן אדם ללא עבר ביטחוני, וכנראה עם רקע רפואי, את הדברים האלה צריך לברר ללא כל ספק. הניתוח צריך להעיד אם האיש עבר אירוע מסוים. כשאדם עובר אירוע בזמן אמת כשהוא נמצא על ההגה, יכול להיות שהוא גם משותק. בסוף השירות ייתן את המסקנות שלו אחרי שהוא יודע במאה אחוז את התוצאה של האירוע. אני חושב שאזרחי ישראל ברובם המכריע הם אזרחים נאמנים".
עוד הוסיף: "אנחנו רואים אנשים שגם מתגייסים למערכות, גם לנושא של צה"ל ומשטרה, רואים שותפות. אנחנו לא צריכים לתת לקיצוניים להשפיע ולגרום לכך שייווצר שבר. עדיין צריך לטפל בכל מי שעוסק בריגול, בכניסה למרחב של דאעש או לאזור הטרור, ביד קשה. אבל להכתים את כל הציבור? אני חושב שזו תהיה טעות, וזה לא משרת את אזרחי ישראל כולם. אנחנו צריכים להביא תוצאות ברורות, להיות מקצועניים, ולכן כל מיני הכרזות כשאין עוד את הנתונים ועדיין לא נקבעה תוצאה חד ערכית, לדעתי זו טעות. זה יוצר בלבול, אי הבנה, אפילו איזושהי מחיצה עם הציבור הערבי. צריך לטפל בסולידריות, בחיבור, במה שמשותף ולא במה שמפריד".
עריכה: מיכל קדוש