למבוגרים בלבד
עם דני דבורין ויעל חביב

"בסרטן הערמונית אין דחיפה מצד המערכת להיבדק"

איצי באר, יו"ר עמותת 'חיים עם סרטן הערמונית', על בדיקת ה-M.R.I שעשתה מהפכה באבחון של סרטן הערמונית: "חלק מהאנשים לא היו צריכים ביופסיה"


חודש המודעות לסרטן הערמונית מתחיל היום (ו'), ביום הראשון של חודש נובמבר. איצי באר, יו"ר עמותת 'חיים עם סרטן', שוחח על החידושים האחרונים באבחון סרטן הערמונית עם דני דבורין ויעל חביב, יועצת ומומחית לגיל השלישי.

"יש הרבה חידושים בנושא אבחון סרטן הערמונית, למשל בשנים האחרונות נכנסה בדיקת M.R.I לעזרה באבחון, מה שלא היה עד לפני כמה שנים, והבדיקה הזו עשתה מהפיכה ביכולת האבחון של סרטן בערמונית ובעיות אחרות", סיפר באר.

"ביופסיה לערמונית משמעותה היא הוצאת דגימות מאזורים שנראו חשודים בבדיקת M.R.I, ובעצם בעזרת הביופסיה ניתנת החותמת הסופית אם האדם חולה סרטן ערמונית או לא", הסביר.

"הודות לבדיקה הזו חלק מהאנשים לא היו צריכים לעבור ביופסיה. הבדיקה מאבחנת את הסיכוי לסרטן הערמונית ומזהה את מי לשלוח לבדיקת ביופסיה", הסביר.

למה צריך לעודד אנשים להיבדק? "שאלה מצוינת. איכשהו בניגוד לסרטן השד - שכל המערכת דוחפת נשים לעשות בדיקות מקדימות, בסרטן הערמונית אין דחיפה כזו מצד המערכת. אלא אם בא אדם שמבקש להיבדק", ציין.

01/11/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולמים אין קשר לנאמר
למצולמים אין קשר לנאמר  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris