בפתח התוכנית התייחס גיא פלג לשלל הפרשות המתעוררות סביב לשכת נתניהו, ובפרט לפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לכאורה.
"למה זה שוב קורה בלשכה הזאת? תזכורת: דוד שרן, שהיה ראש הסגל שלו, נאשם בקבלת שוחד בתיק הצוללות; נתן אשל, איש סודו, יועצו הקרוב, סולק משירות המדינה אחרי חקירה או בדיקה שהייתה שם בנציבות שירות המדינה בעניין אותם צילומי חצאית הזכורים; ארי הרו, שוב ראש הסגל שלו, עד המדינה בתיק 2000, הודה והורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים; עד המדינה מומו פילבר, מיועציו הקרובים, נחקר בחשד לקבלת שוחד, הפך עד מדינה - עכשיו מבקשת הפרקליטות לבטל את ההסכם איתו על רקע עדותו בתיק 4000; ניר חפץ, דובר המשפחה, איש הסוד, היועץ הקרוב, נחקר בחשד לתיווך לשוחד, שיבוש מהלכי חקירה - הפך לעד מדינה", אמר פלג.
המשיך והוסיף: "עופר גולן ויונתן אוריך, יועצי התקשורת הצמודים, עומדים כנראה בפני כתב אישום על הטרדת עד; הרעייה האהובה שרה הורשעה בפרשת המעונות. מה יש שם בבית הזה שאוסף אליו כל כך הרבה טיפוסים בעייתיים, כאלה שמסתבכים בפלילים? אבל אולי אפשר בכלל לשאול את השאלה הזאת אחרת - איך אנשים שחיים חיים נורמטיביים, ניר חפץ לדוגמה - אדם שהגיע לתפקידים משמעותיים בתקשורת - איך הוא מצא את עצמו משבש חקירה? מתדרך אחרים למחוק או להשמיד ראיות? מה גרם להם, לעופר גולן, יונתן אוריך, להסתבך בפרשת הטרדת עד? מדוע האנשים האלה בחרו לפעול כך? מדוע חשבו כנראה שזה מה שנדרש מהם בתפקידם? מדוע חשבו שהתנהגות זו כנראה תביא לקידומם? כזה הוא הדובר העצור עכשיו".
לדבריו, "לפי בדיקתי, איני מכיר אותו באופן אישי. אדם נורמטיבי, לא הסתבך בפלילים, לפי מה שהבנתי עד כאן - איך הוא מצא את עצמו לכאורה עובר עבירות ביטחוניות חמורות? איך הוא מצא את עצמו במרתפי השב"כ, מנוע מלפגוש אפילו את פרקליטו? מה המכנה המשותף בין כל החשודים, העצורים? מה זה מלמד אותנו על האופן שבו מי שבחר אותם לעבוד איתו באופן כל כך צמוד, באופן כל כך אינטימי? מה זה מלמד אותנו על האופן שבו הוא בוחר את אנשיו? האם זה צירוף מקרים? האם לא?".