לצד הדיווחים על ניסיונות להגיע להסדרה בצפון, מטחי הירי הכבדים רק ממשיכים לגבות קורבנות ואף להתרחב גם למרכז הארץ. חבר הכנסת חנוך מילביצקי שוחח עם גאולה אבן־סער ונטעלי שם טוב והתייחס לדברים, ואף הגיב על סערת חוק הגיוס ועל החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטר את שר הביטחון יואב גלנט.
"צריך להגיע פיזית לליטני, ובחלק מהמקומות גם מעבר לליטני, כי יש מקום שהליטני נמצא רק ארבעה וחצי קילומטרים מהגבול שלנו", אמר בפתח השיחה והרחיב: "אין מה לדבר על הסדרות, חיילי צה"ל צריכים להיות שם פיזית. השטח הזה לדעתי צריך להיות מוחזק פיזית על ידינו לתקופה עד שאפשר יהיה לראות אם יש איזשהו כוח שאפשר לסמוך עליו שיעשה עבודה כמו שצריך. אני לא רואה בזמן הקרוב כוח כזה שנוכל לסמוך עליו. זו משימה רק לחיילי צה"ל".
ומיהם חיילי צה"ל שישמרו על הגבול הצפוני? האם גם חרדים צפויים להתגייס לצבא? מיליביצקי סבור כי שירות צבאי צריך לכלול כמה שיותר חייבי גיוס: "צריך לגייס את כולם, לא רק למשימות לחימה. כל הנושא של שירות לאומי צריך להיות תחת המטריה של הצבא, וזה מצריך מהלך רחב".
עם זאת הוא סבור כי הצבא לא ערוך לקליטה המונית של חרדים: "זה לא משהו שאפשר לעשות ב'זבנג וגמרנו'. חוק הגיוס מדבר כרגע על צורכי הצבא. ישבתי מול נציגי הצבא בוועדת חוץ וביטחון, הצבא הצהיר פעם אחר פעם שהוא יודע לקלוט מעל 3,200 נוספים בכל שנה, וזה ב-3-4 השנים הקרובות. נכון שזה לא בסדר, אבל זה מה שהצבא יודע לקלוט. זה משפר את המצב משמעותית. ולכן בד בבד צריך להתחיל לגייס את מה שהצבא יודע לקלוט, צריך ללא דיחוי להקים צוות שיטפל איך לאט לאט מכניסים מתחת למטרייה עוד אנשים".
על הסנקציות שהוטלו בסבסוד המעונות לילדי אברכים אמר: "אם היו אומרים שכל מי שיכול, ללא הבדל דת גזע ומין, מהיום והלאה לא יקבל אף לא שקל מהמדינה. זה משהו שהיה אפשר לחשוב. אבל הוראה נקודתית שאומרת רק אם האבא של אותו ילד לא לומד תורה לא יקבל, אבל הוא יכול להיות סטודנט מאום אל פחם כן יקבל, זה מצב שאי אפשר להסכים איתו. אני בהחלט מעוניין שהסטודנט מאום אל פחם יתגייס".
אם כך, האם השר גלנט הועבר מתפקידו בעקבות התנגדותו העיקשת לחוק? מיליביצקי שולל זאת על הסף: "זו טענה מצחיקה, כי את הקול של גלנט לא הרוויחו מהמהלך הזה. כך או כך הוא לא היה תומך בחקיקה הזאת. יש ממשלה שמחליטה, ולא צריך את המוכנות של יואב גלנט". על עמדתו של יושב ראש ועדת חוץ וביטחון ח"כ אדלשטיין בנושא, שנראית כדומה לזו של גלנט, אמר: "למרות הניסיון להציג אותם כחזית אחידה, הם ממש לא ראו את הדברים עין בעין".
באשר לפיטורים עצמם הדגיש: "אף פעם לא באתי ואמרתי ששר הביטחון צריך לעבור מתפקידו. אמרתי שזאת הפרוגרטיבה של ראש הממשלה, וכל עוד ראש הממשלה יכול לעבוד איתו, אף אחד לא צריך לדבר על להעביר אותו מתפקידו". עם זאת הוא פקפק באמירותיו של השר המפוטר: "הוא דיבר על חושך ערכי ועל הפקרת חטופים. אם הוא היה חש שזה המקום שהוא נמצא בו, היה ראוי שהוא יניח את המפתחות ויתפטר. אז היה אפשר להתייחס לדברים שלו בצורה רצינית. רק כשמעבירים אותו מתפקידו הוא נזכר ומדבר על דברים חסרי שחר. אין עסקת חטופים שלא כוללת את הפסקת הלחימה באופן מוחלט ונסיגה בעזה. אין עסקה כזאת. רוב הממשלה לא חושבת שצריך לעשות את זה, ורוב הציבור הישראלי לא מסכים לו, ולכן הדברים הם חסרי שחר, עם כל הכבוד".
על עתידו של הרמטכ"ל סירב מיליביצקי לדבר מתוך עיקרון: "מה שאני חושב על הרמטכ"ל הוא לחלוטין לא רלוונטי. מי שצריך לעבוד איתו אלו ראש הממשלה ושר הביטחון. זו החלטה שלהם. וחבר כנסת, מה הוא יודע? הוא לא יושב בתוך הקבינט, ולא רואה את הדינמיקה בעבודה. בטח בעיניי לא נכון שחברי כנסת ידברו על לובשי מדים, ואני נמנע באדיקות מלדבר על זה".
עריכה: אחיעד לוק