לאחר קרב צמוד למדי, הצליח הנשיא לשעבר דונלד טראמפ לנצח בבחירות מול יריבתו הדמוקרטית קמלה האריס, ולזכות בכהונה נוספת. ארי הרו, ראש הסגל במשרד רה"מ לשעבר, הגיב לכך. ארי הרו.
הרו לא נשמע מופתע מהתוצאות: "אני קיבלתי דיווחים מתוך מחנה טראמפ בשבועות לפני יום הבחירות שהכיוון שהם רואים נע לכיוון כזה, אבל בהחלט, כמו בכל מערכת בחירות, כולם במתח עד שלא רואים את התוצאות הסופיות. מבחינתם, וגם מבחינתנו כמדינת ישראל, היה יום מאוד מוצלח".
הוא סבור כי ממשל טראמפ יהיה חיובי מאוד כלפי ישראל, גם בעת המלחמה: "אני חושב שדי ברור שכל נשיא, לא משנה באיזה צד על המפה, לא היה רוצה להתחיל את הקדנציה שלו במלחמות אזוריות וגלובליות. בהחלט יש לו רצון 'לנקות את השולחן' כמה שיותר מהר, אבל הוא מבין את החשיבות, וראינו את זה גם בקדנציה הראשונה שלו. זה לא נשיא שיבוא ויגיד לנו לסיים את המלחמה בלי להגיע ליעדים שנקבעו, ובלי הישגים משמעותיים, והוא גם דיבר על איראן. הדבר היחידי שאפשר ללמוד מהאמירה שלו שנהיה מוגבלים בזמן. זה לא נשיא ולא אדמיניסטרציה שיתנו לנו שנים או חודשים רבים לטפל במה שצריך הם יגבילו אותנו בזמן, שזה לא רע מבחינתו גם כן"
בהמשך הוא הדף את החשש כאילו יחסיהם האישיים של ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ, שידעו עליות ומורדות, עשויים להשפיע על מדיניות הנשיא כלפינו: "גם נתניהו וגם טראמפ, מעבר להיכרות רבת שנים, הם אנשים שפחות מעניין אותם הרגש האישי, ויותר מעניינות אותם המטרות שהם קבעו לעצמם, אינטרסים לאומיים, אסטרטגיים. הם יודעים לעבוד ביחד, וראינו את שיתוף הפעולה ביניהם בקדנציה האחרונה של טראמפ., שבסופו של דבר נהנינו מהסכמי אברהם כתוצאה מזה. מטרת טראמפ היא להרחיב את ההסכמים האלה, וזה לא משהו שהוא חד צדדי. לכן אני מצפה לעבודה מאוד חיובית וידידותית בין שתי הממשלות".
הרו נשאל האם לפיטורי שר הביטחון, יואב גלנט, עשוייה להיות השפעה על האופן שבו ארה"ב רואה את בת בריתה. הוא ענה בלאו מוחלט: "אפשר להסתכל על טראמפ, וללמוד איך הוא היה מגיב. בקדנציה הראשונה שלו הוא שבר את הכלים יותר מפעם אחת עם היועצים לביטחון לאומי שלו, ועם שרים בקבינט שלו. אלה דברים שרדפו אותו בתקשורת המסורתית גם תוך כדי הבחירות האחרונות. ולכן אני חושב שדברים כאלה פחות מרגשים את טראמפ. זו בהחלט רעידת אדמה פה בארץ, אבל ממשלת טראמפ ללא תתעסק בזה, וזה לא יעניין אותה".
לקראת סיום השיחה, הביעה הרו אופטימיות רבה באשר ליחסו של הממשל הבא כלפינו: "צריך להסתכל על הקדנציה הראשונה. הוא מינה בסביבתו אנשים אוהדי ואוהבי ישראל. אני לא יודע אם זה יהיה קושנר, אבל יש את השגריר פרידמן שהוא אחד המועמדים המובילים לשגריר ארה"ב באו"ם, ואת מייק פומפאו שהיה שר החוץ, והוא מועמד לאחד התפקידים המובילים. אם הכוורת שלו תישאר אוהדת ישראל, אין לנו מה לדאוג. מעבר לזה שעברנו אצל נשיאים אחרים תקופות לא פשוטות, והצלחנו. גם אם טראמפ ייקח כיוון קצת שונה, אנחנו לא נגיע למצבים יותר בעיתיים מאשר בעבר".
עריכה: אחיעד לוק