ועידת האקלים ה-29 של האו"ם נפתחה הבוקר (ב'). אסתי גולדווסר, מנהלת דסק יחסים בין־לאומיים בקק"ל, סיפרה על כך.
"קק"ל היא חלק ממשלחת ישראל לוועידת האו"ם. אנחנו משתתפים כל שנה משנת 2007. זו בעצם פלטפורמה שבה ראשי מדינות וארגונים יכולים להציג את הידע שהם צוברים ולשתף וביחד לקבל החלטות לקידום היערכות למיתון במשבר האקלים וקק"ל משתתפת ומייצגת את הנושאים שהיא מקדמת", הסבירה.
מה תרומתה של קק"ל?
"קק"ל אחראית על השמירה על היערות. אנחנו יודעים שהיער מהווה מרכיב מרכזי בהיערכות ישראל להתמודדות עם שינויי האקלים. אנחנו פועלים לאורך כל שנה ואנחנו מציגים את הפעילות שלנו בוועידה".
היא ציינה כי "יש המון פעילויות שאנחנו עושים כדי לשמור על היערות. דווקא הייתי שמחה להתייחס לנושא של היערות כשטח ריפוי. אנחנו רואים גם ממחקרים וגם בכלל מניסיון הקורונה, כמה שחשוב שהיער מאפשר מקום לאוכלוסייה להתרפא, לנוח, להירגע ובמיוחד עכשיו במלחמה, אנחנו רואים את החשיבות הגבוהה מאוד של זה. אנחנו פותחים את היערות שלנו לקהל הרחב כדי שיוכלו להגיע ובאמת לעזור באוצר הטבע הזה. זה אחד הדברים שאנחנו מציגים בוועידה. בנוסף, האו"ם בעצם מחייב את כל המדינות שלו להיערך עם תוכנית אסטרטגית כדי לשמור על היער לטווח מאוד רחוק".
למה האירוע הזה זכה לכינוי הוועידה הפיננסית?
"אנחנו יודעים שלכל הנושא של האקלים וההשפעות של האקלים, כמובן שיש להם השלכות כלכליות. כמובן כל צמצום בנזקים משליך אוטומטית על כל הנושא הפיננסי של כל מדינה וכל רשות. אנחנו פועלים גם במרחב המדיני וגם במרחב המקומי של רשויות מקומיות. אנחנו מסייעים לרשויות לבנות את עצמן עם המודעות לצמצום נזקים בתוך הרשות שלהם מהאקלים. אנחנו תומכים ומסייעים להם, נותנים להם הכוונה וככה מסייעים גם ברמה הכלכלית, אבל כמובן ברמה היותר סביבתית".
"כל העולם לא במקום טוב ואנחנו מאוד מוטרדים בפרט בנושא של האזור שלנו, של אגן הים התיכון. אנחנו צפויים לתקופות מאוד קשות ואנחנו צריכים להיערך בהתאם, לכן הוועידה הזו כל כך חשובה", סיכמה.