המערכה הקשה בצפון נמשכת על רקע הדיווחים על הסדרה. ראש עיריית קריית ביאליק אלי דוקורסקי שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm על הפגיעות הרבות שסופגת העיר.
"בזירה שאני נמצא עכשיו - הרס מוחלט של אחד הבניינים. היו בו שלושה בני נוער, הם נכנסו למרחב המוגן וזה מה שהציל אותם. לדעת מהנדס העיר, הבניין אינו ראוי למגורים. היה שם מזל גדול, וגם בזירה נוספת בעיר שביקרתי בה קודם היו פגיעות במספר בניינים. בשתיים מהזירות אלה - בניינים שעברו תמ"א 38, חיזוק מבנים נגד רעידות אדמה, ובין השאר הוסיפו שם ממ"דים - ורוב הדיירים שם נכנסו לממ"דים וחייהם ניצלו. זירות מאוד לא נעימות למראה של פגיעות", סיפר.
מה זמן ההתרעה אצלכם?
"דקה אחת".
איך נראים חיי היום־יום?
"בתי הספר חזרו לפני שבועיים ללמוד אחרי שכמעט חודש וחצי הילדים וההורים ישבו בבתים. הדבר שאותי מפחיד תמיד זה שהילדים בדרך לבית הספר והגנים או בדרכם בחזרה. אני יודע שכשהם בבית הספר או בגן הם מוגנים, אנחנו דאגנו עם הזמן להשלים מרחבים מוגנים בכל מוסדות החינוך. איפה שיש לנו בעיה אז לומדים בקפסולות".
"החיים נמשכים אבל קיימת כל הזמן העננה והחשש מירי טילים, ובעיקר החשש להימצא מחוץ לבית או ברחוב כשזה קורה. המטח שהיה כאן בסביבות השעה 15:30 היה כבד, אני לא זוכר כמוהו. היו לכאן מטחים, אבל הוא היה בעוצמות שהורגשו היטב, של עשרות טילים שנורו לכאן. שמענו גם את הדי היירוטים של מערכות ההגנה. כפי שקורה, גם ישנן זליגות וישנם מקרים שבהם הם חודרים את מערכת ההגנה המצוינת", הוסיף.
לדבריו, "כ־30 אחוז מתושבי קריית ביאליק נמצאים באזורים עם פערי מיגון. אנחנו עשינו מבצע, שיפצנו כ־600 מקלטים בבתים משותפים שהעמיד לרשותנו משרד הבינוי והשיכון, ופתחנו את כל המקלטים הציבוריים וציידנו אותם בוויפי ובכל מה שנדרש. אנשים למדו כבר את הנושא של 'הכי מוגן שיש', אם זה לצאת לחדר המדרגות או לחפש את המקום הכי מוגן אצלם בבית. יש כאן הרבה מאוד מעשי ניסים, אנחנו רואים את זה בכל מטח כמעט שמגיע לאזור".
"אחת התובנות שלי זה להאיץ את התהליכים של פינוי-בינוי ושל התחדשות עירונית. ראינו בניינים שעברו תמ"א 38, ובזכות זה היה לאנשים ממ"ד שהציל את חייהם, ואני חושב שהמדינה תצטרך להאיץ את התהליכים ולתת תמריצים ליישובים שהם לא מרכז הארץ, שהם פחות אזורי ביקוש ופחות רווחיים לקבלנים כדי שנוכל לממש את הדבר הזה", סיכם.