מיכל אלרן אלון היא מנהלת תוכנית 'חוסן לאקדמיה' בקואליציה הישראלית לטראומה. בשיחה עם אלי כהן ואודי סגל ב-103fm, היא סיפרה על חשיבות התוכנית.
אלרן אלון הסבירה: "זו תוכנית שהוקמה לאחר 7 באוקטובר שבאה להתמודד עם מצוקה גדולה של סגל וסטודנטים שלא יודעים איך אפשר להתרכז אחרי האירוע שעברנו. היא הוקמה לתת מענה לחוסן האישי והחברתי של הסטודנטים, וגם לתת מענה למצבי חירום עתידיים. בעצם הקמנו מרכזי חוסן".
מנהלת התוכנית גילתה כי הצורך בסיוע הולך גדל: "אנחנו מזהים בכל יום עלייה בו. אפשר להגיד שאפילו סטודנטים שהשתתפו במלחמות קודמות, המלחמה הנוכחית עוררה אצלם טריגר. הגיעו הרבה פניות למרכזים שלנו עם פתיחת השנה האקדמית, ויש עכשיו סטודנטים שפתאום עכשיו מתחילים לדבר. גם אם המלחמה תסתיים מחר בבוקר, הדור שהיום נלחם בשטח והיה במסיבות הנובה, עוד שנתיים-שלוש יגיע לאקדמיה, אז הצורך רק ילך ויגדל".
התוכנית מגוונת. לדבריה, "יש סיוע ברמה האישית, ויש גם ברמה הקבוצתית-קהילתית שכולל סדנאות. יצרנו חיבור גם עם הרשויות המקומיות, וגם עם מרכז החוסן הארצי. אנחנו מכשירים את הסגל האקדמי והמנהלי שידע לזהות ולהתמודד עם זה".
מבחינתה, דווקא העובדה שתוכנית הסיוע נמצאת בתוך האקדמיה, מקלה על רבים לפנות לעזרה: "מבחינת מיתוג, יש סטודנטים שיותר קל להם לפנות לאקדמיה עם סטודנטים שיש להם מציאות משותפת. למילואמניקים יותר קל לפנות לאקדמיה. השנים האלה מאוד מעצבות וקריטיות".