אילן שוורץ, חקלאי קיבוץ סאסא, שוחח עם ליאת רון ואריה מלניאק ב-103fm והתייחס להתייקרות תעריפי המים לחקלאים אשר מתגוררים בצפון, שנאלצים לשלם יותר מים מהחקלאים במרכז.
לדבריו, "הסיפרו הוא מאוד פשוט - רוב המים שצורכים בישראל הן מי קולחין, ובמפעלי הקולחין המחיר שהחלקאים משלמים הוא בסדר גודל של בין 70 אגורות לשקל למטר מעוקב של מים. אלא שלנו בצפון עמק החולה אין קולחין, כי יש מעט מאוד תושבים בצפון עמק החולה. ואז כדי לגדל את כל גידולי החקלאות שלנו בעמק החולה, אנחנו נדרשים להשתמש במים שפירים שהם עולים כפול ממי קולחין".
עוד הוסיף: "מדינת ישראל מכירה בזה שהאזור שלנו הוא 'אזור חסר חלופה' כי לנו אין חלופה של מי קולחין אז אנחנו מקבלים הנחה של 30 אגורות, במקום לשלם 2 שקלים למטר מעוקב, אנחנו משלמים 1.70 שקלים למטר מעוקב. זה סכום אדיר, דונם ממוצע צורך בשנה סדר גודל של בין 600 ל-800 קוב, תעשו לבד את החשבון".
בהמשך הצטרף לשידור רותם סולץ, מנהל החקלאות של קיבוץ מסילות, ששיתף מדוע הם לא מצליחים להתמודד עם עליית מחירי המים השפירים: "הרבה יותר חם בעמק המעיינות מאשר בצפון, ואנחנו נאלצים להשקות בכמות גדולה ביותר מפי שניים. הדלתא שאנחנו צריכים לשלם הכפילה את עצמה. אנחנו צריכים לשלם כפול כמות של מים וכפול במחיר".
"מדינת ישראל צריכה להכיר בחקלאים בעמק החולה ובעמק הירדן ובאזורים נטולי החלופה, ולתת לנו להשתמש במים בתעריפי מי הקולחין", סיכם אילן.