הבוקר (ג') טען שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי ראש השב"כ צריך להתפטר בעקבות אירוע שיגור פצצות התאורה סמוך לביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. אלוף (מיל') ישראל זיו, לשעבר ראש אגף המבצעים, הגיב לדברים.
האם יש לפטר את רונן בר? זיו מתנגד לכך בתוקף: "בשום פנים ואופן לא. צריך קודם כל לזכור שהמלחמה שנמשכת תחת החלטה הממשלה, היה אפשר להגיע לסיום וסגירתה, הממשלה היא זאת שכרגע מושכת את המלחמה. בזמן מלחמה לפטר את ראש השב"כ בגלל סיבה שולית שלא נשקפה בה שום סכנה אמיתית לראש הממשלה? ברור שזה תירוץ וזה לא העניין".
הוא לא חולק על כך שזו זכותו החוקית: "בואו נפריד בין החוקי לציבורי – מבחינה חוקית ראש הממשלה יכול לעשות את זה. מבחינה ציבורית מבחינת האחריות שלו כלפי מה שהוא מגדיר כמדיניות המלחמה, שבה השב"כ, מעבר לאחריות שיש לו על 7 באוקטובר, לא רק שנותן עבודה, הוא נותן את זה בהיקף שאף פעם לא נעשה קודם לכן, בדיוק המודיעין, באופן שבו המודיעין הזה משולב עם צה"ל, והחלק הניכר של התוצאות כולל החיסולים של כל ראשי הארגונים".
לדבריו, "השב"כ צריך לקבל פרס, ולא לערוף את ראשו של השב"כ. הם עשו שינויים ארגוניים והתאמות, ויצרו תוצאה שראש הממשלה היה הראשון לקטוף את הפירות ממנה. עכשיו, כשהוא צריך תירוץ כדי שהשב"כ יכסה את האפשרות שלו לא להעיד במשפט, הוא הולך לפטר את ראש השב"כ? שלא יספרו סיפורים, באמת".
את המהלך הזה כינה זיו ''משחק מכור': "פשוט חושבים שאנחנו מטומטמים, ולא יודעים מה הסיבות האמיתיות. לא חשוב שפעמיים בשבוע מראים סקרים לממשלה, הם משחקים את המשחק הזה. זה נעשה על גבנו בזמן שחיילים נהרגים. זאת הנהגה? זה מה שיש לכם לעשות עכשיו כשיש לנו הסכם לסגור בלבנון? כשיש לנו חטופים?".
לקראת הסכם ההסדרה עם לבנון, אמר האלוף (מיל'): "בוא נודה על האמת, לא כל תאוותנו בידינו בהסדר הזה בלבנון. המצב של חיזבאללה לא דומה לחמאס. חיזבאללה בתנאים הנוכחיים, למרות שהוכה מכה מאוד קשה, יהיו לו את הנתונים להתאושש, מה שאין לחמאס. לחמאס האפשרות להתאושש מאוד חלשה, ייקח הרבה מאוד זמן, ואם ישראל תחליט מדינית לשים שם תחליף, זה יהיה הסוף של חמאס. אם היה לנו את הכוח, ולא היינו תקועים בכל הזירות, יכול להיות שהיה אפשר לעשות את אותו פירוק של חיזבאללה הרבה יותר עמוק. זה לא המצב, ואנחנו לא יכולים ללכת עמוק יותר. בסדר, אז הולכים לעוד קו של כפרים".
בהמשך הריאיון התייחס זיו לקריאתו של ח"כ אביגדור ליברמן לכבוש את דרום לבנון. הוא חולק עליה: "זה הפוך, משום שמחצית ממדינת ישראל נמצאת תחת הפגזה שבאה לא מהאזור שצה"ל ניקה. אם מדינת ישראל חושבת שיותר נוח לה לאורך זמן להשיג את ההישג במצב הזה, זו טעות גדולה. לא רק שנמשיך להיות תחת אש, אלא בגלל שלא יהיה שום מנגנון אכיפה למנוע את ההתעצמות של חיזבאללה מצפון לליטני. אולי יש תחרות מי מאגף מימין, אבל זה לא פתרון אסטרטגי".
הוא הביע דאגה דווקא ממה עומד לקרות מצפון לליטני, ולא מדרום לנהר: "ביוזמה שלנו נצטרך לעשות מהלך יותר משמעותי, אם חיזבאללה יחזור להתעצם. אני הרבה יותר מודאג מהאופן שבה תיעשה מניעת ההתחמשות מצפון לליטני כולל בביירות, ועל זה צריך שארה"ב וצרפת ילכו על מהלך הרבה יותר משמעותי של חיזוק צבא לבנון ".
עריכה: אחיעד לוק