יו"ר המרכז הרפואי הישראלי לאלצהיימר בתל-השומר פרופ' מיכאל דוידזון פרסם לאחרונה מאמר במגזין הרפואי היוקרתי Dialougues in clinical Neroscience בו העלה תהייה האם יש להקפיד על דיאטה דלת סוכר לחולה אלצהיימר הסובל מסוכרת. לדבריו, אפשר לתת לחולה ליהנות מפרוסת עוגה.
בשיחה עם דני דבורין ויעל חביב הסביר הפרופ' כי "מהלך החיים של רוב חולי האלצהיימר המבוגרים לא ארוך, כך שגם אם ערכי הסוכר שלהם קצת יותר גבוהים, הנזק שנגרם לכלי הדם הוא זניח. הנזק שנגרם מאכילת עוגה פה ושם, הוא מינימלי אם בכלל לאנשים המבוגרים האלה".
"אדם עם מחלת אלצהיימר, כשמונעים ממנו את העוגה, הוא לא באמת מבין למה. הרבה פעמים זה לא רק פוגע באיכות החיים שלו ובאיכות החיים של המטפל, אלא שלפעמים האיש מגיב בכעס ואלימות והרבה פעמים מגיבים לזה עם תרופות אנטי פסיכוטיות שבעצמן גורמות לסוכרת", הוסיף.