הפסקת האש עם לבנון נכנסה לתוקף בשעה 04:00 הבוקר (ד'). בפתח התוכנית התייחס לכך גיא פלג: "הסכם הפסקת האש נראה לי סביר ביותר בנסיבות העניין".
"מה האלטרנטיבה? לכבוש את ביירות? את צור? את צידון? להישאר שם? עד מתי? מה על המחיר בדם? בחיי הלוחמים? מה על החזרת התושבים לבתיהם? מה עם המחיר הכלכלי? מה עם העומס על אנשי המילואים?", הסביר פלג.
המשיך ואמר: "אבל יש גם בני גנץ ואחרים שסבורים שהיינו צריכים להפעיל לחץ על מדינת לבנון כדי שזאת תפרק את חיזבאללה, שהרי איך ייתכן שבמדינה ריבונית שיש לה צבא, יש עוד מפלגה חמושה, גם היא עם צבא, כלומר, במדינה אחת, שני צבאות. טיעון נכבד, רק איך אוכפים זאת? הכוונה בוודאי לפגוע בתשתיות אזרחיות בלבנון".
"רבותיי, מישהו מעלה בדעתו שישראל במצבה הבין־לאומי הנוכחי, ימים בודדים אחרי הוצאת צווי מעצר כנגד ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, וייתכן אחרי הוצאת צווי מעצר שלא ידועים לנו לפי שעה - האם ישראל במצבה זה יכולה לפגוע בתשתיות אזרחיות? להוריד למשל תחנות כוח? לפגוע באספקת מים? לפגוע בנמלים? שדות תעופה? לגרום סבל לאוכלוסייה בלבנון שגם כך, בכל מה שקשור לביירות, מתפנה בהוראתינו פעם אחר פעם מהבתים", הוסיף.
"אתמול שמעתי את מר שיווק משווק את ההסכם. לא צריך לדמיין מה היה אומר אותו משווק אילו היה באופוזיציה, מספיק לצפות בדבריו על דוכן הכנסת מ־2006, מיד אחרי סוף מלחמת לבנון השנייה", טען.
לדבריו, "מעל הכול מתחדדת השאלה, אם הגענו להסדר בצפון מול ארגון עצים כמו חיזבאללה ואם די בהצהרה ברורה ובחתימת הסכם - ולפיו ככל שייבנה איום, ככל שייבנו מוצבים סמוכי גבול, ככל שתתחדש אספקת הנשק לחיזבאללה, ניכנס, נתקוף ולא נאפשר זאת, מדוע אי אפשר על סמך אותה נוסחה לצאת מעזה? לקבל את 101 החטופות והחטופים שלנו הנמקים במנהרות המוות האיומות? ההסבר פשוט, אין הסבר אחר כי ההסדר בעזה יפרק את הממשלה וההסדר בצפון, שלא מקובל על ראשי הרשויות בצפון ועל חלק עצום מהבייס ועל חלק משמעותי מחברי הממשלה, הרי שבכל מה שקשור לשרי הליכוד, הם כובשים ביקורתם ומצדיעים לשליט".