איציק בונצל, אביו של סמ"ר עמית בונצל, שנפל ב־6 בדצמבר בקרב במרכז רצועת עזה, שוחח עם ינון מגל וברק סרי ב־103fm, תקף בחריפות את הרמטכ"ל הרצי הלוי ודן בסוגיית הקמת ועדת חקירה ממלכתית למאורעות 7 באוקטובר.
"ממה שאני למד ויודע, ויש לי המון חומר, הרצי הלוי הוא מפקד בצה"ל, אם חלילה נהרג חייל למישהו בתאונת אימונים או בכל דרך שהיא, באותו יום משעים אותו או שהוא פורש או עסוק בענייני החקירות שלו. מי שמוביל את החיילים בשטח בשכונות עזה ובצפון זה הרמטכ"ל שהוא עומד מול החיילים, זה לא נתניהו, נתניהו הוא ראש הממשלה", הסביר בונצל.
לדבריו, "יום-יום רואים החיילים שלנו אדם שעומד מולם וגם הם יודעים, אנשי המילואים והסדרניקים, שהאיש הזה שעומד מולם - כשל. לא רק שאתה טוען שהוא כשל, הוא עומד מול כל המדינה ואומר 'כשלתי, אני לוקח אחריות'. הוא לא יכול לעמוד מול חיילים, לתת להם פקודות ולהוביל אותם לקרב. אדם שבמשמרת שלו כרמטכ"ל נשרפו, נשחטו, נאנסו ונחטפו ישראלים שישנו בבית, 813 לוחמים נהרגו במלחמה הזאת, והוא לא יכול להמשיך ולעמוד ולהופיע. אין לחיילים אמון בו".
בהמשך התייחס להקבלה בין 7 באוקטובר למלחמת יום כיפור: "גם אם הטילו על מישהו את האשמה, אותו אשם לא שילם את המחיר, הוא המשיך בחייו, ובגלל זה הגענו ל־7 באוקטובר. אם אותם אנשים של יום כיפור היו יושבים מאחורי סורג ובריח אחרי האשמה שהוטלה עליהם, מאוד יכול להיות שהכשל הזה של 7 באוקטובר לא היה קורה".
מי צריך לשבת מאחורי סורג ובריח אחרי 7 באוקטובר?
"כל מי שיימצא אשם, וכולם צריכים להיחקר. אם היינו נוסעים בכביש ודורסים מישהו שחצה את הכביש, היינו יושבים שנתיים בכלא כי הרגנו אדם. יש פה אלפי הרוגים, לא יכול להיות שהמסקנות יהיו כמו מסקנות מירון. מישהו שם שילם את המחיר על 45 אנשים שנהרגו? משפחות שכולות? אף אחד פה לא משלם את המחיר. הולך רמטכ"ל לשעבר, אומר דברים נגד המדינה, פוגע במדינה, ויש לו חסינות".
לאחר מכן הבהיר בנושא הוועדה: "כדי שיהיה אמון של העם באותה ועדה צריך שתהיה לנו, המשפחות השכולות, זכות עמידה, חקירה והגשת מסקנות כמו כל חבר בוועדה. אנחנו לא מקשה אחת, יש לנו כן אמת אחת שאותה אנחנו רוצים לגלות, וזה לא משנה המחלוקת בינינו אם זו ועדה כזו או אחרת. יש בינינו אחדות דעים ובכל עם ישראל שהאמת הפעם צריכה להיבדק ואנשים צריכים להיענש. צריכים שיהיו נציגים של המשפחות בעלי זכות עמידה שווה לחברי הוועדה".
מי יעמוד בראשות הוועדה?
"בראשות הוועדה יעמוד מי שייבחר, כמו שמציע היום בהצעת החוק חבר הכנסת קלנר. כל שופט מבית המשפט העליון בדימוס או שמכהן עכשיו שיעמוד בראש אותה ועדה, לא משנה איך תקראו לה, הוא ה-אבא של הפוליטי. זו האמת. אם תשים היום את השופט עמית - הוא פוליטי, שמאל קיצוני רדיקלי, שלרוב העם אין בו אמון, ולכן הוא לא יכול לשבת בראשות ועדה. אמרו שלושה מהקואליציה, שלושה מהאופוזיציה ונציגים של המשפחות השכולות שיגדילו את האמון באותה ועדה, אבל אל תמכרו לי ששופט עליון שימונה לעמוד בראשות הוועדה הזאת הוא לא פוליטי. הם פוליטיים, אתה רואה את ההחלטות של בג"ץ. מי שחושב שהכול שפיט, הוא פוליטי. שופט תפקידו לעסוק במה שהחוק קובע, הוא צריך להביא את החוק לקדמת המשפט, לא להיכנס לעניינים פוליטיים כאלה ואחרים".