אלון פוטרמן, מנכ"ל הקרן לשיקום כפר עזה, שוחח עם אלי כהן ואודי סגל ב-103fm על בנייתו מחדש של הקיבוץ לאחר הטבח הגדול ב-7 באוקטובר.
בראשית השיחה סיפר פוטרמן על התחושות הסותרות בקרב בני הקיבוץ: "יש פה תחושות מאוד מעורבות. מצד אחד אנחנו רוצים להסתכל על העתיד, ולא נוכל להסתכל עליו עד שכל החטופים יחזרו הביתה - מאה חטופים, מתוכם חמישה מכפר עזה; מצד שני אנו רואים אנשים טובים כמו 'אחים לנשק', כמו תקומה ותורמים ומתנדבים אחרים שרק רוצים לעזור בשיקום; מצד שלישי, כשאדם עומד להרוס את ביתו כי לא נשאר הרבה מ-7 באוקטובר, נחמץ הלב".
"מתישהו מוצאים קצת אוויר להכניס לריאות ואומרים 'יהיה טוב, יהיה פה בית חדש ונתחיל כאן גם חיים חדשים'. אנחנו מרגישים את כל התחושות יחדיו", סיכם.
אחד הנושאים הרגישים ביותר שמונחים על הכף הוא סוגיית הבתים השרופים וההרוסים. פוטרמן שיתף בדילמה: "יש הרבה קולות בתוך הקהילה. יש משפחות שכולות שמבקשות שלא לגעת במקום שבו נרצחו הילדים שלהם בשכונת הדור הצעיר, ויש משפחות שכולות אחרות שאומרים שהנקמה מבחינתן היא להוריד את הבית ההרוס ולהקים במקומו פי שלושה".
הוא גילה כי קיים צוות מתוך הקהילה שדן בעתיד הבתים הללו: "הם יגבשו המלצה מאוזנת ככל הניתן. בינתיים אנחנו מיעדים שטח אחר בתוך הקיבוץ, שם אנחנו מתכוונים לבנות כמה שיותר מהר את שכונת הדור הצעיר החדשה. האם השכונה הוותיקה ההרוסה תישאר כמוזיאון או אתר הנצחה? החלטנו טרם להחליט".
פוטרמן מעריך כי צעירי הקיבוץ יהיו הראשונים לחזור לכפר עזה, לכשתיפתח מחדש בעוד שנתיים: "תאריך היעד הוא קיץ 2026, לאחר סיום הבנייה והתשתיות". בינתיים חברי הקהילה נותרו יחד. "רוב המשפחות בחרו לעבור לקיבוץ רוחמה, למעבר זמני בקרווילות", סיפר.