ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מה עדיף, קלמנטינות גדולות או קטנות? עם גרעינים או בלי? והאם יש הבדל באחוז הסוכר בין הסוגים השונים?
לדבריה, "עונת הקלמנטינות זה עכשיו. אז מה עדיף – גדולות? קטנות? עם גרעינים? האם יש הבדל באחוז הסוכר בין הסוגים השונים? על כל זה עוד מעט נשמע מנעם קסלברנר, מגדל הדרים. אבל לפני כן חשוב לי להגיד – קלמנטינות מכל הסוגים מכילות כמות עצומה של ויטמין C, בשתי יחידות יש יותר ממה שמבוגר צריך ליום שלם. במקום לקנות טבליות ויטמין C למערכת החיסון בחורף, הרבה יותר טוב לאכול 2 קלמנטינות – צריך לדעת שבזכות הסיבים התזונתיים שבהן, ויטמין C משתחרר במעיים ונספג בדיוק במקום הנכון".
עוד סיפרה כי "הסיבים התזונתיים גם מעכבים את ספיגת הסוכר מן הקלמנטינה, מה שאומר שהיא משביעה לזמן ארוך. יש בה גם ויטמין A, גם אשלגן, ויחסית גם מעט קלוריות – ולכן 2 קלמנטינות נחשבות למנת פרי אחת בזמן דיאטה".
כדי לשמוע עוד, שוחחה עם מגדל ההדרים נועם קסלברנר, שסיפר: "קלמטינה זה שם משפחה גדול המכיל בתוכו הרבה זנים בפנים, יש לפחות 10 זנים, כל הזנים בדרך כלל מגיעים למצב שאם יש הרבה פרי, הפירות יותר קטנים". עוד הוסיף כי "בגישה שלי, אין הרבה הבדל בטעם בין פרי גדול לפרי קטן".