בינה מלאכותית הפכה בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מתהליכי עבודה רבים בלא מעט תעשיות. כיצד נראה השימוש ב־AI בחברות טכנולוגיות הלכה למעשה? בפרק השמיני בפודקאסט 'טכנולוגיה חיובית' בהגשת שירי טסמן, אירחה שירי את יותם לין, CTO בחטיבת הדיגיטל של 'אלעד מערכות', ושמעה מעט על תפקידו המיוחד.
"לחטיבה הזו יש ספקטרום מאוד רחב של צוותי פיתוח שעוסקים בטכנולוגיות שונות", תיאר. "ההתמקדות שלנו מאז שהגעתי היא בעיקר בפיתוחים על גבי תשתיות ענן, יש יותר ויותר מעבר לתשתיות האלה. היום למשל יש את פרויקט 'נימבוס' של מדינת ישראל, פרויקט אסטרטגי מבחינת המדינה שמטרתו להעביר את כל משרדי הממשלה לתשתיות ענן. אם המדינה דוחפת לשם אז בטח גם השוק למטה. חוץ מענן יש לנו את נושא ה־AI בעולם הטכנולוגי, במסגרתו אנחנו מציעים מגוון רחב של פתרונות ללקוחות בשילוב בינה מלאכותית. מעבר לזה אתרי איקומרס ואפליקציות ואתרים למוסדות פיננסים כמו בנקים וחברות אשראי, אנחנו עושים הכל מהכל".
בהמשך הסביר: "חלק גדול מהגדרות התפקיד שלי זה לשבת מול לקוחות שחושבים על צורך עסקי או כאב שיש להם, אנחנו יושבים איתם ומסננים את הבעיה הזו לכדי פיתרון וחושבים על טכנולוגיה מתאימה, ופה בין היתר אני נכנס לתמונה. אנחנו מציעים את הפיתרון והטכנולוגיה ומתקדמים הלאה, אני סוג של סנן ברמה הגבוהה של החטיבה, אילו טכנולוגיות ייכנסו לשימוש בחטיבה".
על השימוש ההולך וגובר בבינה המלאכותית, אמר: "רואים את המעבר של הלקוחות שלנו משיח במערכת CRM כזו או אחרת, פתאום השיח משתנה ל'איך אני יכול לקחת מערכת קיימת, להכניס בה אלמנט AI ולשנות עולמות בתהליך העבודה שלי?', מה שיפה ב־AI הוא שניתן לקחת תהליכים מאוד משעממים של ידי אדם בהם שורפים זמן ושעות על לסרוק דוח ולבדוק שהוא תקין, אנשים מבזבזים שעות על העבודה הסיזיפית הזו שהיום יש יכולות מחשוב שעושות את העבודה הזו במילישניות. כך אני יכול לחסוך המון זמן בתהליכי עבודה ולהגדיל את הרווחיות".
"יש לנו שטף של פרויקטים שנכנסים מלקוחות שונים ומשונים", הסביר יותם בסיום הפרק. "בגלל שעולם ה־AI הוא עולם שלא הרבה מכירים אותו, דרך החשיבה שלו שונה לגמרי ממה שציפית, אז יש פה תמיד את אלמנט הסיכון הקטן הזה ש'מעניין לראות איך הוא יגיב למה שביקשתי ממנו'. בגלל זה לקחנו על עצמנו בתוך החטיבה לעשות ממש תהליכי מחקר ופיתוח כדי לשבור כמה שיותר תקרות זכוכית, לא מעניין אותו התקציב או הלו"ז שזה ייקח, אנחנו ממש יוצאים למרתון ומגדירים מטרות שהן לא ריאליות ולומדים תוך כדי הכישלון איך הופכים את המטרה הזו לריאלית. אנחנו יוצרים ממש סיירת של מומחי AI שעוברים הכשרה אינטנסיבית, מתנסים בכל דבר ומפעילים כמה יותר יצירתיות ומנסים 'לשבור' את המערכת ולנסות להשיג כמה שיותר דברים מהיכולות המדהימות שיש היום".
עריכה: אליעזר בן יהודה ומיכל קדוש