הנוער הישראלי השתתף באין־ספור יוזמות חברתיות מתחילת המלחמה על מנת לסייע לציבור הלוחם ולשיקום המדינה מטראומת ה-7 באוקטובר. עם זאת, ישנן תופעות מדאיגות שהתפתחו מתחילת המלחמה ובמרכזן גרף העלייה של צריכת חומרים מסוכנים ותוכן אלים בקרב בני נוער. ד"ר אשר ולר, מומחה להתמכרויות בקרב בני נוער, הגיע לאולפן 103fm ושוחח עם מיכל דליות על הנושא.
"יש לנו נוער מצוין, נוער מדהים, נוער שעזר בהרבה דברים. אף אחד לא נולד ב-7 באוקטובר, הם נולדו הרבה קודם. עברנו גם קורונה ב-2020, וגם לחיות לפני זה בארץ לא היה שוויץ. מצד אחד הדברים האלה בונים הרבה חוסן, מצד שני אנחנו רואים הרבה קשיים והרבה מצוקה. יש עלייה של נערים הסובלים מבריאות הנפש, ואנחנו רואים עלייה גם בחומרים שגורמים להתמכרויות", הסביר ולר. "אחרי 7 באוקטובר אנחנו קופצים ב-30%", הדגיש.
"כן נכון להגיד ששני השחקנים העיקריים אצל בני נוער זה גראס או קנאביס ואלכוהול", הבהיר לגבי שני גורמי ההתמכרויות העיקריים שמערערים את הנוער בישראל. עוד התייחס ולר לחשיפה של תוכן פורנוגרפי לצד צריכה של קנאביס ואלכוהול: "אם הייתי צריך להגיד את זה במשפט - 'הנער איבד שליטה על הסיטואציה', זה פוגע בתפקוד, בשעות השינה, הם מנסים להפסיק ולא מצליחים", שיתף בנקודת מבטו. "אם לא נעזור להם אנחנו יכולים להיות במקום מאוד רע", קבע בנחרצות לגבי חששותיו אילו לא יקרה שינוי.