כמו חדש

אוהבים יינות מתיישנים? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר על היינות שאנחנו מפחדים לפתוח • וגם: על הסדרה החדשה־ישנה של יקב טפרברג • פרק 40


חמישי כבר כאן, וזהו עוד יום של בשורות טובות. גם היום שבו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר אל אולפן 103fm, ועשו לנו קצת טוב על הלב לצד לא מעט סוגי אלכוהול. מוזמנים להכין לעצמכם דבר מה ללגום, ונתחיל. "שלום לכם ותודה ששבתם אל הפאב השכונתי שלנו", בישר קיפניס. "מיד נמזוג לכם תירגעו עם פיינט קטן של לאגר או אם תעדיפו סטאוט, לפני שנתחייב ביחד למשהו עם קצת יותר אחוזים". 

כמה רגעים אל תוך השתייה המשותפת, שוחחו חברי התוכנית עם היינן של יקב טפרברג שיקי ראוכברגר, ושמעו ממנו על ההשקה המחודשת של סדרת 'אסנס' של היקב, שלא תוכלו להפסיק לשתות גם בפעם השנייה. ואם ביין עסקינן, גם פיית היין שירה גרנות בחרה את בקבוק השבוע שלה, והסבירה מדוע הוא מתחבר לה לשיר שלא יצא לה מהראש. 

מה אתם חושבים על יינות מתיישנים? עיתונאית 'מעריב' טליה לוין האירה את עינינו ומילאה את כוס היין שלנו בטעמים חדשים ומגניבים. לאן היא נסעה השבוע בעודה מחפשת יינות ומוצאת מלוכה? 

רעבים כבר? השף ליאון אלקלעי הכין אותנו לסוף השבוע החורפי למרות שדי חם בחוץ, וחלק עמנו מתכון מנחם למרק שעועית וחומוס טוסקני ממכר. 

מרכיבים:

  • 4 כפות שמן זית 
  • בצל
  • גזר 
  • 2 מקלות סלרי
  • 500 גרם חומוסים 
  • 400 גרם שעועית לבנה 
  • 100 גרם שעועית אדומה
  • מלח ופלפל
  • פלפל שאטה
  • שמן זית 
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הכל יחד עד שהשעועית מוכנה
  • מוסיפים את הירקות
  • לוקחים שליש מכמות הקטניות וטוחנים
  • מערבבים את הכל ומתבלים 
  • מוסיפים את רכז העגבניות

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

30/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris